Can Monmany passa a titularitat de l'Ajuntament i l'EMD, que en decidiran el futur ús


Temes relacionats

ICV lamenta que Can Monmany encara no sigui de propietat pública (10/mar/10)

Territori atribueix el retard en la cessió a mans públiques de Can Monmany a les al·legacions dels nous propietaris del sector (11/mar/10)

El nou Consell de la Vila de Valldoreix proposarà els usos de la masia de Can Monmany (11/nov/08)


  • Comparteix:

Josep Puig i Pere Casajoana han presentat l'acord a Can Monmany

Josep Puig i Pere Casajoana han presentat l'acord a Can Monmany

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix es converteixen en propietaris de Can Monmany i decidiran l'ús de la finca conjuntament. Això permetrà la construcció d'habitatge públic a altres zones del municipi i que Can Monmany s'integri al Parc de Collserola. A canvi, els propietaris de la finca reben sostre edificable en altres punts de la localitat, valorats en uns vuit milions d'euros. L'operació ha rebut el vistiplau de totes les formacions polítiques.

L'adquisició de les 85 hectàrees s'ha efectuat a través de l'empresa municipal Promusa, que ha impulsat una permuta de compra-venda amb la societat propietària de la finca. Gràcies a l'acord, el propietaris reben sostre edificable, les dues administracions guanyen un equipament públic i es podrà construir pisos públics a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Valldoreix, Can Mates i Can Cabassa. En paral·lel, es trasllada sòl de zona verda de parcel·les privades a Can Monmany perquè l'entorn de la masia passi a ser zona verda i part del Parc Natural de Collserola. Pere Casajoana és regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament.

Pere Casajoana

Estem satisfets de la propietat adquirida perquè és una finca privilegiada a Collserola.


El consistori i l'EMD, copropietàries a parts igual de Can Monmany, hauran de determinar a què destinen la finca. Segons el president de l'EMD, Josep Puig, no s'ha tractat quin ús es pot donar a l'equipament i no es descarta buscar algun operador privat.


Josep Puig

Hem de mirar a què es destina la finca. Cal tenir en compte que té un manteniment car i hem de veure si ho obrim a una iniciativa privada.




La proposta de cessió gratuïta de terrenys i el conveni de Can Monmany ha rebut el suport de tots els partits al ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

Gran noticia,si no fós perquè fa dos anys que ja s'havia fet això i ara l'únic que s'ha aprovat és el paper de PROMUSA en l'operació. Lamento que no hi hagi gens de crítica a la qüestió i que fins i tot s'instal·li el cofoïsme en l'operacio,que només ha servit de moment pel que ha servit:que no es contruís un centre de toxicòmans i que permutessin terrenys d'equipaments que tanta falta ens fan per poder legalitzar les cases fora d'ordenació. Amb aquesta gestió de govern fan bons els que diuen que la privada és més eficient!!!

Xavier Boix Roca. Enviat el 18/abr/12


Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.