El ple insta el govern a estudiar la concertació de serveis sanitaris amb el Capio HGC


Temes relacionats

CiU proposa la concertació de serveis amb l'HGC mentre el Vicente Ferrer no funcioni (11/abr/12)


  • Comparteix:

El CAP de Can Mates és el tercer de la ciutat

El CAP de Can Mates és el tercer de la ciutat

Sant Cugat demanarà a la Generalitat que estudiï la concertació de serveis sanitaris amb el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) mentre no estigui construït l'hospital de referència de la zona, l'Hospital Vicente Ferrer. La iniciativa - aprovada pel ple municipal a instàncies de CiU, amb el suport del PP i l'abstenció de la resta de formacions - demana també la incorporació de noves especialitats als serveis d'atenció primària de la ciutat.

El ple municipal demana al departament de Salut que 'apropi' l'especialitat de cardiologia i una unitat de diagnòstic ràpid als centres d'atenció primària del municipi. A més, també ha acordat reclamar la planificació d'un centre d'urgències i d'atenció pediàtrica (CUAP) a la població. Aquesta és la demanda que fa el consistori, mentre es mantingui la paralització de l'hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, l'Hospital Vicente Ferrer. Un hospital que el govern ja ha dit que haurà d'esperar fins una millora de la situació econòmica de la Generalitat.

El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha explicat que en temps de crisi cal optar per optimitzar tots els serveis.

Raül Grangé

Creiem que en els temps que vivim demanar noves inversions no és un fet realitsta. Per aquest motiu cal optar per optimitzar tots aquells recursos que tenim propers.





El PSC, que ha presentat dues esmenes a les moció que no han prosperat, ha criticat CiU per 'tenir poca coherència' a l'hora de presentar les diferents demandes. Pere Soler és regidor socialista.

Pere Soler

Vostès han de governar no només de portes endins. Han demanat ja al departament de Salut aquestes peticions?




La moció també recorda que des del 1999 la demanda santcugatenca de disposar d'un hospital de referència a la nostra ciutat ha tingut sempre ampli suport social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.