El sistema judicial espanyol, protagonista al ple


  • Comparteix:

Recent manifestació a Barcelona per l'alliberament de l'Andreu / Font: Racocatala.cat

Recent manifestació a Barcelona per l'alliberament de l'Andreu / Font: Racocatala.cat

Els partits amb presència al ple han analitzat la situació del sistema judicial espanyol en intervencions arran d'un pregunta ciutadana que demanava l'opinió de les formacions respecte l'empresonament d'un jove per la seva participació a les manifestacions del 29M. Tots els partits han coincidit a assenyalar la necessitat de millorar el sistema judicial espanyol.

El veí de Sant Cugat Pau Bassó ha participat a la sessió de participació ciutadana del ple per demanar als partits que es posicionin sobre el funcionament de la justícia. Bassó ha contraposat la detenció de l'Andreu, un jove empresonat a Can Brians per formar part d'un piquet a la vaga general del 29 de març, i el cas Millet que, tot i haver-hi sentència, no s'ha empresonat cap dels culpables.

Andreu Bassó

Demanaria el posicionament sobre el cas de l'Andreu, en presó preventiva sense sentència, i el cas Millet, on no hi ha ningú empresonat.


Arran d'aquesta interpel·lació, la CUP ha expressat la seva preocupació per les retallades de drets que, segons diu, s'estan evidenciant amb les actuacions policials i judicials en les protestes del 29M com a les manifestacions del Dia del Treball, l'1 de maig. El regidor independentista Ignasi Bea s'ha dirigit els regidors de CiU perquè reclamin al responsable de la conselleria d'Interior, Felip Puig, que aturi la repressió contra els moviments socials.

Ignasi Bea

Creiem que hi ha diferents criteris a l'hora de jutjar i demanem a CiU que demani al conseller d'Interior que aturi la repressió indiscriminada.


ICV-EUiA ha expressat la seva preocupació per l'excés de zel de les forces d'ordre i del poder judicial que darrerament s'ha traduït amb detencions i empresonaments de persones que després han estat alliberades sense càrrecs. De l'estament judicial n'ha criticat la manca d'independència i ha citat el cas de l'encara president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, com un exemple del mal funcionament del sector. El PSC ha coincidit amb els ecosocialistes en la crítica i ha apostat per la reforma del sistema.

El PP no ha entrat en valoracions sobre el cas concret de l'Andreu però ha defensat la bona voluntat de les persones dedicades a l'administració de justícia tot i admetre que no és infal·lible.

Per últim, CiU ha posat de relleu la necessitat que la justícia s'apliqui a tothom per igual i ha assenyalat la poca tradició dels catalans de fer carrera judicial com una de les causes de la manca de sensibilitat de l'aparell cap a qüestions catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.