El ple aprovarà suprimir la paga extra de Nadal als polítics


Temes relacionats

El govern local defensa una aplicació de mínims de les retallades a la plantilla (15/oct/12)


  • Comparteix:

Ho ha decidit l'alcaldessa, Mercè Conesa

Ho ha decidit l'alcaldessa, Mercè Conesa

El ple municipal ha aprovat la reducció dels sous de l'alcaldessa, tinents d'alcaldes, regidors i grups municipals un 7%, l'equivalent del que seria la paga de Nadal dels treballadors locals. La decisió pretén solidaritzar-se amb l'eliminació d'aquesta paga als treballadors públics, de la reducció de dies de festa i de la limitació de l'import màxim que es pot destinar a complementar la prestació econòmica en cas d'incapacitat temporal, arran de l'aplicació d'un decret del govern espanyol.

L'aplicació del decret del govern espanyol als treballadors municipals ha aixecat les crítiques del PSC, ICV-EUiA i CUP contra l'equip de govern. El PSC ha recordat que la mesura de l'executiu de Rajoy envaeix competències de l'Estatut, tal com ha dit el Consell de Garanties Estatutàries. ICV-EUiA considera el decret un nou atac als drets dels treballadors públics i lamenta el poc diàleg del govern local per negociar amb els sindicats. La CUP ha defensat que hi ha 'escletxes' legals per evitar el decret de l'executiu espanyol que ha afectat els treballadors de l'administració local.

El tinent d'alcalde Jordi Puigneró ha assegurat que no agrada al govern local aplicar aquestes mesures i que no es faria això si depengués d'ells.

El PP ha admès que les mesures són 'dures' i 'desagradables' tant per als que les pateixen com pels que les apliquen. Els populars també han fet una crida al govern local a prioritzar les partides que garanteixen els serveis socials, sense especificar d'on reduir les partides.

La baixada de sou a regidors, que no es recull al decret de Rajoy, ha rebut el suport unànime dels partits. La mesura també s'aplicarà a la resta de membres electes que perceben dietes amb la reducció d'una catorzena part corresponent a l'import i la minoració d'una catorzena part de l'assignació econòmica establerta per als grups municipals.



  • Comparteix:

COMENTARIS

em sembla correcte donada la situació. Però s'hauria de clarificar que els grups de la oposició, ni tenim paga de Nadal, ni contracte laboral ni rés que s'hi assembli. Gràcies

Maria Dolores Domenech Vicens. Enviat el 16/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.