L'estelada onejarà 'indefinidament' a la plaça de la Vila


Temes relacionats

El PP insta l'alcaldessa a treure l'estelada de la plaça de l'Ajuntament (23/gen/13)

L'AMI anirà a Brussel·les a explicar per què Catalunya vol ser independent (23/gen/13)


  • Comparteix:

L'estelada oneja davant de l'Ajuntament aquest dimecres

L'estelada oneja davant de l'Ajuntament aquest dimecres

L'estelada que s'ha hissat aquest dimecres a la plaça de l'Ajuntament amb motiu de la visita de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual Sant Cugat és membre, onejarà indefinidament segons ha anunciat l'alcaldessa, Mercè Conesa. Amb aquesta acció, Conesa vol normalitzar l'ús de l'estelada com a 'representació del sentiment de molts santcugatencs'. L'alcaldessa ha remarcat que l'hissada de la bandera independentista no incompleix la Llei de banderes ja que a l'edifici consistorial continuen onejant la senyera i la bandera espanyola.

Després que la plaça de la Vila s'hagi despertat aquest dimecres amb l'estelada penjada de l'asta, Conesa ha aclarit que aquesta bandera romandrà 'sine die' més enllà de la visita feta per la comissió directiva de l'AMI. La màxima autoritat municipal considera que l'estelada, de 3'5 per 2'5 metres, posa normalitat al seu ús a la ciutat i representa el sentiment de part de la ciutadania local.

El motiu de la visita de l'AMI ha estat tractar temes interns i valorar les qüestions que afecten els municipis com la judicialització de diferents casos de ciutats que s'han declarat 'territori català lliure i sobirà'. Sobre aquesta declaració, la CUP ha criticat aquest dilluns que no s'hagi acceptat a tràmit una moció que proposava declarar la ciutat 'territori català lliure i sobirà'. El partit independentista considera contradictori que la ciutat formi part de l'AMI i al mateix temps s'eviten debats com aquest.

Sant Cugat va adherir-se al desembre de 2011 a l'AMI a través del ple municipal amb el suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC van abstenir-se i el PP hi va votar en contra. Aquesta associació té, en aquests moments, 678 ens associats. D'aquests, 644 són ajuntaments i 34 consells comarcals, diputacions i altres ens municipalistes.

L'adhesió de la nostra ciutat va produir-se a través d'una moció presentada per CiU i la CUP a instàncies de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), representada a àmbit local per Sant Cugat per la Independència (SCxI).

L'objectiu de l'associació de municipis és marcar des del territori el full de ruta cap a la independència de Catalunya dins d'un nou context social. La intenció final és vehicular el rebuig social contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) amb relació amb l'Estatut i el dret a l'autodeterminació, així com la voluntat de la nació catalana de formar part del projecte europeu.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Vergonyós!

Estanislau Vives Serra. Enviat el 23/gen/13


Al senyor Estanasliu li agradaria que onegés la falangista i a mi que l'estelada estigués de forma permanent, però la covardia del nostre ajuntament ho impedirà

Joan Serrallonga. Enviat el 23/gen/13


s'equivoca, una altra vegada! però ja és un costum seu això! Per a un intolerant totalitarista, valent sota el pseudònim d'un bandoler, s'escau més l'esvàstica,la falç i el martell,...

Estanislau Vives Serra. Enviat el 23/gen/13


Molt bo, però que molt bo sr Estanislau. Cada cop els seus comenaris són mes esperpèntics segueixi així i serà un referent de la drama-comedia de St Cugat.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 23/gen/13


M'afalaga tanta insubstancialitat Sr. Valls. L'únic esperpent oneja davant l'edifici de l'ajuntament gràcies al deliri d'uns impresentables a qui paguem el sou...

Estanislau Vives Serra. Enviat el 23/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.