L'AMI anirà a Brussel·les a explicar per què Catalunya vol ser independent


  • Comparteix:

Els membres de la directiva de l'AMI instants abans de la reunió

Els membres de la directiva de l'AMI instants abans de la reunió

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual Sant Cugat forma part, viatjarà a l'abril a Brussel·les per donar a conèixer el camí de Catalunya cap a l'estat propi. La comissió directiva de l'entitat, que s'ha reunit aquest dimecres a Sant Cugat, també proposarà als plens de les ciutats adherides una moció per aturar la voluntat de la delegació del govern espanyol de col·locar banderes en tots els edificis de titularitat municipal.

El viatge a Brussel·les pretén ser un pas més en la internacionalització del cas català. Els detalls de la visita a la capital europea es concretaran en una assemblea de l'AMI el 15 de febrer a Vilanova i la Geltrú, tal com ha explicat el president de l'associació, Josep Maria Vila d'Abadal.

Josep Maria Vila d'Abadal

Defensarem el projecte català a Europa. Volem explicar per què Catalunya vol ser un nou estat d'Europa.


A més, l'AMI vol que els plens de les ciutats adherides aprovin una moció contra la voluntat de la delegació del govern espanyol de fer penjar la bandera espanyola a tots els edificis de titularitat municipal. Vila d'Abadal creu que aquesta situació pot tenir conseqüències en la cohesió social i provocar episodis de tensió.

Josep Maria Vila d'Abadal

Demanarem que retiri aquesta actitud perquè pot portar tensió social. Hi ha gent que es pot veure agredida al veure que se li imposa la bandera espanyola.


L'AMI ha afegit que donarà suport a tots els municipis declarats territori català lliure i sobirà en cas que rebin denúncia de la delegació del govern. A més, l'associació posa a disposició d'aquests municipis els serveis jurídics per afrontar la batalla legal. El col·lectiu també demana a ciutats que es vulguin afegir a aquesta declaració que s'assessorin i es coordinin a través de l'AMI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.