Martorell, disposat a deixar la presidència de CDC pel cas d'espionatge


Temes relacionats

Martorell va encarregar espiar Puig quan era regidor, segons 'El Periódico' (17/feb/13)

El santcugatenc Xavier Martorell, nou responsable de presons ( 8/gen/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell, en les eleccions del 25 de novembre / Font: CDC

Xavier Martorell, en les eleccions del 25 de novembre / Font: CDC

El president de CDC a Sant Cugat, Xavier Martorell, ha posat aquest dimarts el seu càrrec a disposició del partit en funció de com evolucioni el cas de presumptes encàrrecs d'espionatge amb els quals estaria relacionat, segons fonts properes a la formació. La membre de l'executiva local i alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicitat el suport del partit al president de la secció local, que també s'ha fet públic amb un comunicat, però no ha volgut fer declaracions sobre si Martorell ha posat a disposició el seu càrrec.

La secció local s'ha reunit aquest dimarts enmig de la tempesta generada per la suposada trama d'espionatge a Catalunya, que ja ha comportat la detenció de quatre detectius de l'empresa Método 3. Una xarxa que, segons 'El Periódico de Catalunya', implicaria l'actual director general de Serveis Penitenciaris i president de CDC a Sant Cugat, Xavier Martorell, per encarregar a Método 3 informes sobre membres del mateix partit.

Tant Martorell com el conseller de Justícia, Germà Gordó, també mencionat a les informacions del rotatiu, demandaran 'El Periódico' per difamació i vulneració de l'honor de la formació i els seus membres. Martorell, que s'ha negat a fer declaracions a Cugat.cat, ha assistit a la reunió de l'executiva del partit celebrada al local de la formació.

En una entrevista a Cugat.cat, la membre de l'executiva i alcaldessa, Mercè Conesa, ha tancat files entorn el president de la secció a Sant Cugat. Conesa s'ha mostrat ferma en defensar la presumpció d'innocència en un estat de dret i ha remarcat que les afirmacions aparegudes s'han limitat a l’àmbit periodístic i en cap cas no han esdevingut procediments en l’àmbit judicial.

Mercè Conesa

Veiem molt clarament que només estem en un àmbit periodístic i no s'ha esdevingut cap procediment en l'àmbit judicial, no tenim cap mena de dubte en relació amb la figura del nostre president.


Preguntada sobre si Xavier Martorell ha posat a disposició del partit el seu càrrec com a president local, Conesa no ha volgut fer declaracions sobre aquesta qüestió, tot i que posteriorment fonts properes a la formació han confirmat aquest fet a Cugat.cat. En concret, Martorell ha posat el càrrec a disposició de la formació en funció de com evolucioni el cas.

La trobada de l'executiva local de CDC ha coincidit amb l'anunci de la Generalitat de crear un grup de treball interdepartamental per coordinar les accions judicials i polítiques davant dels presumptes casos d'espionatge que s'estan registrant a Catalunya. En aquest grup participaran els departaments de Presidència, Interior i Justícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.