Treballadors de l'Ajuntament volen que Sant Cugat pagui a l'Agència Catalana


Temes relacionats

Conesa, partidària de la prudència abans d'ingressar impostos a l'agència catalana (28/abr/13)

Sant Cugat treballa per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana (25/abr/13)


  • Comparteix:

Diversos municipis ja han fet el pas de pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana / Font: ACN

Diversos municipis ja han fet el pas de pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana / Font: ACN

Un grup de treballadors de l'Ajuntament demana a l'equip de govern que el consistori pagui els impostos a l'Agència Tributària Catalana i que obri les portes les festivitats del 12 d'octubre i del 6 de desembre. Fins ara, un 30% dels empleats de l'administració que treballen a la seu consistorial s'han sumat a aquestes peticions.

Els treballadors denuncien que Catalunya és un territori que pateix un espoli econòmic i que, per això, cal una reacció. La proposta d'aquest col·lectiu passa perquè el consistori pagui els tributs a l'Agència Tributària Catalana, una idea llançada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual forma part Sant Cugat.

Els signants també volen que es permeti treballar el 12 d'octubre i el 6 de desembre, perquè no són dates de contingut històric o social del poble català. En aquest sentit, reclamen al consistori que segueixi l'exemple de localitats com Vic i Girona, on es van obrir els ajuntaments perquè el personal treballés a canvi d'un altre dia festiu. Un dels impulsors de la petició, Joaquim Terrades, ha explicat a Cugat.cat que la sol·licitud ja està sobre la taula de l'alcaldessa, Mercè Conesa, així com dels grups de l'oposició.

Joaquim Terrades

Aquesta petició ja roman a la taula de l'alcadessa, així com el canvi de dates festives del Dia de la Hispanitat i de la Constitució.


Una altra de les impulsores, Montserrat de Juan, ha recordat que l'ingrés dels impostos a l'Agència Tributària Catalana no suposa cap il·legalitat.

Montserrat de Juan

En cap moment estem demanant que es cometi una il·legalitat. El destí final dels impostos és l'agència tributària estatal.


La sol·licitud registrada amb les dues peticions s'ha presentat amb 105 signatures. En paral·lel, s'ha elaborat un escrit d'adhesió, al qual s'ha afegit aproximadament el 30% de la plantilla municipal que treballa a l'ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.