El Vallès Occidental i la Generalitat uneixen forces a favor del Quart Cinturó


Temes relacionats

El darrer tram del Quart Cinturó s'haurà de tornar a tramitar (22/gen/13)

El pressupost de l'Estat espanyol passa de llarg a Sant Cugat (30/oct/12)

El Quart Cinturó, una de les prioritats de la conselleria de Territori i Sostenibilitat ( 6/gen/11)


  • Comparteix:

El tram ha d'enllaçar Terrassa i Sabadell / Fotografia: departament de Territori i Sostenibilitat

El tram ha d'enllaçar Terrassa i Sabadell / Fotografia: departament de Territori i Sostenibilitat

La conselleria de Territori i Sostenibilitat i els municipis del Vallès Occidental reclamaran junts al ministeri espanyol de Foment que comenci les obres del Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell abans del 2017. Així ho han establert les dues parts en una reunió aquest divendres, en què han consensuat com hauria de ser aquest tram per fomentar una mobilitat sostenible.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els alcaldes de la comarca s'han reunit per elaborar una proposta definitiva sobre el Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell. En la reunió també s'ha pres el compromís de sol·licitar al ministeri espanyol que impulsi la redacció d'aquesta part del traçat, a més de la tramitació administrativa i ambiental.

L'actuació permetrà descongestionar la xarxa viària de la comarca i facilitar les comunicacions entre les dues cocapitals, a més de millorar la mobilitat urbana i l'accés a determinades poblacions. El departament de Territori i Sostenibilitat i les ciutats de la comarca ja consideren adient el corredor previst pel ministeri de Foment entre Terrassa i Sabadell, tot i que estudien introduir algunes modificacions per millorar enllaços i minimitzar impactes en el paisatge i les zones forestals.

La construcció d'aquesta part del traçat permetrà resoldre diverses disfuncions a la xarxa viària de l'entorn, descongestionant les principals carreteres de la comarca, la C-58, la B-124 i la N-150, a més de diferents vies urbanes de les dues cocapitals del Vallès Occidental.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.