El Memorial Vázquez Montalbán premia un treball sobre delinqüència i rehabilitació de joves


  • Comparteix:

La primera edició del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut 15 proposte

La primera edició del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut 15 proposte

El treball de recerca 'Delinqüència i rehabilitació de joves', realitzat per Beatriz Lillo, Belén Trejos i Sandra Vives, ha estat el guanyador de la primera edició del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat organitzat pel Memorial Manuel Vázquez Montalbán de Sant Cugat. En total, s'han presentat a aquest premi una quinzena de treballs realitzats per 25 alumnes.

El president del Memorial Manuel Vázquez Montalbán, Borja de Riquer, s'ha felicitat de la bona resposta que ha tingut aquest premi, i ha recordat que un dels objectius de l'associació és promoure activitats dirigides als joves i que estimulin aquesta voluntat de coneixement que va caracteritzar el desaparegut autor. De Riquer ha subratllat l'elevat nivell de les propostes presentades.

Borja de Riquer

Ha estat una gran satisfacció veure la resposta que ha tingut aquesta convocatòria, que es va fer bastant a corre-cuita, fa només uns mesos, i que ha estat tan ben acollida. Pensem que és una iniciativa que el més provable és que continuï


La primera edició del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut 15 treballs que han realitzat 25 estudiants. Finalment, el jurat ha atorgat el primer premi a la investigació sobre 'Delinqüència i rehabilitació de joves', que han fet les alumnes de l'IES Angeleta Ferrer: Beatriz Lillo, Belén Trejos i Sandra Vives, sota la tutoria del professor Jordi Alsina.

Les 3 estudiants, que han rebut un premi de 300 euros per elles i 300 euros més pel centre, s'han mostrat molt satisfetes d'un reconeixement que no s'esperaven gens.

Sandra Vives i Beatriz Lillo

No ens ho esperàvem gaire perquè van presentar el treball de recerca ja feia molt, i estem molt contentes i orgulloses. Creiem que ha sigut una experiència molt positiva / Volíem tractar un tema social que perjudiqui la societat avui dia


El jurat, presidit pel catedràtic emèrit de Literatura Contemporània de la UAB, Sergi Beser, ha concedit també 2 accèssits de 150 euros cada un. Aquestes mencions han estat pel treball 'Tractaments finalistes del PVC i els seus efectes en el medi ambient', de l'estudiant de l'IES Pla i Farreras, Eloi Pareja, i per la investigació sobre 'Torre Negra i rodalies', d'Albert Garrigo, de l'Angeleta Ferrer.

L'acte de lliurament dels premis ha comptat amb la presència de la vídua de Vázquez Montalbán, Anna Sallés, que ha destacat l'homenatge que suposa aquesta iniciativa i també la importància de fomentar l'esperit crític dels joves.

Anna Sallés

Em sento molt satisfeta perquè això significa mantenir viu el record del Manolo i estimular la seva lectura. I també em sembla que és estimular els estudiants perquè entrin en la via de la investigació i la recerca i coneguin així els problemes de la societat


Tots els alumnes que han participat en aquest certamen han estat obsequiats amb un llibre de Manuel Vázquez Montalbán, cortesia de la Llibreria Mythos.

Pel que fa a projectes de futur, el Memorial ja està treballant en noves activitats, entre elles un acte dedicat al 'Manolo i el futbol', de cara al curs vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.