El CASC porta el tema de l'objecció científica a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

La participació activa de la societat en l'objecció científica és el tema que ha centrat la darrera xerrada que ha dut a terme el Col·lectiu Antimilitarista. Natalia Roncancio i Carles Solà han presentat la campanya contra la investigació amb finalitats militars que s'està duent a terme a tot l'estat.

El darrer dels actes antibel·licistes que s'estan duent a terme a la nostra ciutat s'ha dedicat a l'objecció científica. Es tracta d'una forma de desobediència civil on els ciutadans poden evitar, a través de la seva declaració de la renda, que els seus impostos es destinin a la recerca militar. Natalia Roncancio, coordinadora a nivell estatal de la campanya 'Per la pau, prou investigació militar', ha denunciat la militarització que viu avui dia la societat, i en especial, les universitats. Roncancio ha denunciat que fins i tot s'estan posant en marxa carreres militars dins de les universitats públiques. Natalia Roncancio definia així els objectius de la seva campanya.

Natalia Roncancio

L'objecció científica és una manera més d'enfrontar-se a la investigació militar dins la universitat


De la seva banda, l'exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carles Solà, ha detallat quines institucions s'ha afegit a aquesta campanya i els seus motius per fer-ho. Entre d'altres qüestions, ha destacat que cal trencar amb el tòpic de que la recerca militar té utilitats no militars. Solà s'ha centrat en el cas de les universitats ja que moltes de les quals han pres un ferm compromís en aquest sentit.

Carles Solà

Una desena d'universitats han incorporat als seus estatuts la renuncia a la investigació militar


Carles Solà ha recordat que una forma efectiva d'objecció científica és no votar als partits polítics que promouen la investigació militar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.