Mestres de primària i secundària es manifesten contra les retencions en el seu salari


  • Comparteix:

Els mestres han vist retingut l'IRPF i la paga extra

Els mestres han vist retingut l'IRPF i la paga extra

La comunitat educativa santcugatenca, tant de primària com dels instituts, ha fet sentir la seva veu aquest dijous amb diversos actes reivindicatius contra la retenció de l'IRPF del sou de desembre i la retenció de la paga extra per part de la Generalitat. El col·lectiu de mestres d'educació primària ha presentat un recurs a Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental, a l'espera d'una resposta, i alguns professors dels instituts santcugatencs s'han manifestat al vestíbul de l'ajuntament.

'Injust i il·legal'. Així definia la portaveu de la comunitat educativa de Sant Cugat, Anna Fitó, les retencions que la Generalitat ha fet sobre el sou dels funcionaris d'aquest sector. Les mesures que ha prés el govern català han estat retenir l'IRPF del mes de desembre de les respectives nòmines i no ingressar la paga extra pertinent. Fitó ha lamentat que, amb aquestes retencions, a molts dels mestres els costarà arribar a final de mes i ha criticat el fet que no els hagin avisat amb antel·lació.

Per aquest motiu, i incitats pels sindicats del sector educatiu a àmbit de tot Catalunya, el col·lectiu de mestres de primària de la ciutat s'ha citat aquest dijous a seu de Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental per presentar un recurs contra aquestes 'retallades'. Segons ha explicat Fitó, els mestres santcugatencs que hi han estat presents han coincidit amb altres escoles de la comarca que reclamaven també 'justícia' per aquest fet.

De la seva banda, els professors dels instituts de Sant Cugat s'han concentrat a primera hora d'aquesta tarda al vestíbul de l'ajuntament, amb una pancarta en què es llegia 'Prou enganys'. D'aquesta manera, els mestres d'educació secundària també han fet sentir la seva veu davant de les retencions en els sous d'aquests funcionaris que ha aplicat el govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.