Sant Cugat ja té oficialment conservatori


Temes relacionats

S'obren les inscripcions per a les proves d'accés a l'Escola d'Art i al conservatori (15/mar/12)

L'Escola Municipal de Música enllesteix l'ampliació per esdevenir conservatori el curs vinent (28/mar/11)


  • Comparteix:

Imatge de les instal·lacions ampliades del centre

Imatge de les instal·lacions ampliades del centre

La conversió en conservatori de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels ja és una realitat després que el centre educatiu hagi resolt els últims tràmits administratius. El Conservatori Municipal de Sant Cugat posa punt final a un procés de 10 anys per esdevenir conservatori de grau professional, en el qual han estat necessàries obres d'ampliació de les instal·lacions. El conservatori oferirà aquest dissabte una jornada de portes obertes per presentar les noves instal·lacions a la ciutat. Coneix el resultat de les obres d'ampliació de l'equipament al programa 'Sona ara!' de Cugat tv

El 1978 l'Escola Municipal de Música va obrir les seves portes a l'antic edifici de Correus, amb 65 alumnes i dos professors. Des dels seus inicis, el centre ha estat marcat per la conversió el 1988 en conservatori elemental i pel trasllat al Centre Cultural, quatre anys després. L'aprovació de la LOGSE el 1990 va suposar el canvi de conservatori a Escola Municipal de Música, amb la promesa de tornar a ser un centre oficial en un període que s'ha dilatat en el temps durant més de 10 anys a causa de problemes estructurals i de permisos.

Després de l'aprovació d'una resolució del govern sobre la convocatòria de proves d'accés als ensenyaments de música, la ciutat compta des de finals de febrer amb un Conservatori Professional Municipal de Música. Una fita que, com comenta el director, Joan Josep Gutiérrez, converteix Sant Cugat en un centre referent en aquest tipus d'estudis. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Josep Gutiérrez

Una ciutat amb un conservatori és converteix en un referent per aquest tipus d'estudis i oficialitza un servei que ja es donava.


El pas de convertir l'Escola Municipal de Música a conservatori ha suposat una inversió de gairebé 2'5 milions d'euros en infraestructures, per construir un edifici nou de 2.000 metres quadrats. A nivell curricular, però, els canvis seran mínims ja que el nivell que es donava a l'escola és equivalent al que es requereix en cursos oficials. Ho explica Gutiérrez.

Joan Josep Gutiérrez

El projecte educatiu no canvia massa, tot i que ara passen a ser de manera oficial.




Aquest dissabte, el conservatori oferirà una jornada de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions a la ciutadania. L'acte començarà al punt del migdia i suposarà l'inici del període d'inscripcions per als nous cursos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.