Sant Cugat celebra l'aniversari de Cochabamba amb una gran festa


  • Comparteix:

Un moment de la celebració

Un moment de la celebració

L'associació Caporales Bolívia Sant Cugat ha celebrat aquest diumenge l'aniversari del departament de Cochabamba, a Bolívia, que va néixer fa 201 anys, amb una festa multitudinària que ha reunit més d'un miler de persones al Parc Ramon Barnils durant tot el dia. La gastronomia, la música i la dansa de la regió, però també de tot Bolívia, han servit per commemorar l'efemèride i mostrar la cultura d'aquest país sud-americà a la ciutat.

La música i la dansa han estat les principals protagonistes de la jornada, que ha comptat amb música en directe, coreografies de tots els departaments del país i rues amb el Caporal i la Morenada, dos dels balls més tradicionals de Bolívia. Tot plegat ha servit per commemorar l'aniversari de Cochabamba, però també per reunir i agermanar associacions culturals bolivianes de tot el país. El president de Caporales Bolívia Sant Cugat, Cristian Prado, ha destacat la importància que tenen aquestes reunions perquè els immigrants bolivians puguin recordar la seva terra, que en molts casos van deixar en contra de la seva voluntat.

Cristian Prado

En aquestes reunions el que fem és fraternitzar i recordar la nostra cultura, valors i principis i retrobar aquell trosset de terra que portem al cor.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat la utilitat de la celebració per mostrar a la ciutat la cultura del país andí.

Susanna Pellicer

És una manera perquè la gent d'aquí conegui els seus balls, les seves llengües, com es diverteixen. És una manera d'integrar-se, perquè descobrim la cultura del seu país.


Els assistents també han gaudit de la gastronomia de Bolívia i han pogut comprar productes típics de la regió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.