El consistori rep un premi per l'excel·lència en desenvolupament sostenible


  • Comparteix:

Carrer intel·ligent de Sant Cugat

Carrer intel·ligent de Sant Cugat

L'Ajuntament ha rebut aquest dimecres el Premi d'Excel·lència del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) en la categoria de desenvolupament sostenible. El guardó reconeix l'aposta de l'Ajuntament per les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i, en concret, per l'aplicació del model d''Smart Cicity'. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que els diners estalviats en la reducció del 30% en despesa energètica es destinaran a polítiques que millorin la qualitat de vida dels ciutadans.

El Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) ha valorat el pas que significa aplicar les TIC en l'aposta per un model d''Smart City', és a dir, una ciutat més eficient, ambientalment sostenible i que cerca millorar la qualitat de vida de les persones.

Segons el COETTC, el projecte santcugatenc és una mostra de la voluntat del consistori de convertir-se en una ciutat intel·ligent i amb accions concretes com el carrer intel·ligent, que es va posar en funcionament la tardor passada. En aquest sentit, un dels punts forts de la candidatura de Sant Cugat han estat les propostes de gestió integrada, ja sigui en la mobilitat, en la gestió de residus, els sistemes ambientals, la gestió de l'aigua i l'enllumenat.

Precisament l'aplicació d'un sistema d'enllumenat intel·ligent a 7.000 punts de la ciutat és l'aposta que més valora l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha afirmat que el de Sant Cugat serà el primer consistori que aplicarà aquest tipus de sistema energètic. Conesa ha subratllat que la reducció del 30% en despesa energètica permetrà que l'Ajuntament dediqui els diners estalviats a polítiques que millorin la qualitat de vida dels ciutadans.

Mercè Conesa

Avancem molt perquè ara tenim controlat l'enllumenat i els diners de l'estalvi els destinarem a polítiques socials i culturals.


També s'ha tingut en compte la capacitat d'exportar el projecte santcugatenc a altres ciutats del món i els beneficis que implica el desenvolupament d'una 'Smart city' per a la ciutadania, el municipi i l'administració.

El Col·legi d'Enginyers Tècnics també ha premiat Aventia en la categoria d''Excel·lència empresarial' i Serhs Food Service i Zyncro, ex aequo, en la categoria d'innovació tecnològica. Els Premis d'Excel·lència es lliuraran coincidint amb la Diada de les Telecomunicacions de Catalunya, que té lloc aquest dimecres al CosmoCaixa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que vagin a La Floresta, on viu la meva filla, a veure quin premi donen. Ja cansen i fan el ridícul amb el tema del smart city. Tothom ja s'ho pren a conya.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 26/set/12


Això de l'smart city és una altra cortina de fum per distreure el personal dels veritables problemes i amagar la incapacitat dels governants per resoldre'ls. Igual com passa amb la pallassada de la independència

Estanislau Vives Serra. Enviat el 26/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.