El govern local defensa una aplicació de mínims de les retallades a la plantilla


Temes relacionats

Els treballadors públics protesten en la sortida de la Mitja Marató (30/set/12)

Conesa aplicarà les retallades de l'Estat als treballadors municipals 'per llei' (28/set/12)

Policies locals denuncien retallades que van més enllà del decret de Rajoy (28/set/12)

Els treballadors de l'Ajuntament demanen la suspensió de les darreres retallades (28/set/12)

Xiulets i cartells contra les retallades del PP aturen el ple uns minuts (17/jul/12)

La CUP veu les darreres reformes del govern espanyol com una involució social (13/jul/12)

La classe obrera és la més perjudicada per les mesures de Rajoy, segons els sindicats (11/jul/12)


  • Comparteix:

Un grup de treballadors municipals ha omplert la sala de plens

Un grup de treballadors municipals ha omplert la sala de plens

L'equip de govern defensa la seva aplicació del decret del govern espanyol que obliga, entre d'altres, a reduir el nombre de festius i augmentar les hores de feina a la plantilla municipal. Preguntat per diversos treballadors municipals sobre aquesta qüestió durant la sessió de participació ciutadana abans del ple, el tinent d'alcalde de Recursos Humans, Jordi Puigneró, ha assegurat que el govern local ha implantat una aplicació de mínims i restrictiva.

Durant la sessió de participació ciutadana d'aquest dilluns, alguns treballadors municipals han preguntat a l'equip de govern sobre l'aplicació municipal del decret del govern espanyol que afecta les plantilles municipals i que preveu, entre d'altres, reduir el nombre de festius, eliminar la paga extra de Nadal i augmentar les hores de feina.

Alguns treballadors, com José Antonio Costillo, han lamentat el que consideren una aplicació de l'equip de govern contundent, mentre altres ajuntaments han optat per esquivar el decret i les seves conseqüències sobre la plantilla.

J Antonio Costillo

En canvi, aquí el govern municipal ho aplica amb total contundència contra els treballadors i va més enllà de la llei de pressupostos.


El tinent d'alcalde de Recursos Humans, Jordi Puigneró, ha sortit al pas de les crítiques assegurant que l'Ajuntament, com la majoria de consistoris, ha apostat per una postura de compliment de la llei, tot i no estar d'acord amb les mesures estatals. El tinent d'alcalde ha defensat que l'aplicació per part de l'equip de govern 'no és de màxims', sinó 'restrictiva'.

Jordi Puigneró

Tot i no estar d'acord amb el decret, ens obliga a la seva aplicació. No estem fent una aplicació de màxims, sinó justa i restrictiva.


Una altra de les queixes dels treballadors ha estat el procés de negociació amb els sindicats. El membre de CCOO a l'Ajuntament Pepe García ha lamentat que aquest procés s'hagi limitat a 'xerrades informals'. En aquest sentit, Puigneró ha argumentat no s'han seguit tots els 'formalismes' per una qüestió de terminis, ja que el procés ha estat molt ràpid. El ple municipal ha ratificat aquest dilluns les mesures d'aplicació a àmbit local del decret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.