Unicef distingeix Sant Cugat com 'Ciutat amiga de la infància'


Temes relacionats

El ple acorda demanar a Unicef poder ser 'ciutat amiga de la infància' (21/mai/12)


  • Comparteix:

Una de les moltes activitats infantils que es fan a la ciutat durant l'any

Una de les moltes activitats infantils que es fan a la ciutat durant l'any

Sant Cugat és des d'aquest dimarts 'Ciutat amiga de la infància' gràcies al segell de reconeixement que atorga Unicef Espanya als municipis que tenen aptituds per promoure l'aplicació de la Convenció dels Drets dels Infants en les seves polítiques d'infància i adolescència. La distinció, que també han rebut Mollerussa i 14 municipis més de l'Estat espanyol, obliga Sant Cugat a continuar desenvolupant actuacions en l'àmbit de la infància per revalidar al 2014 aquest reconeixement. El canal televisiu 'Escoles' de Cugat.cat, el Consell dels Infants i les partides destinades a cooperació són alguns dels indicadors que Unicef ha tingut en compte a l'hora de decidir la distinció santcugatenca.

La nostra ciutat és ara, més que mai, la ciutat dels nens. O si més no això es desprén de la decisió del jurat de la distinció 'Ciutat amiga de la infància' que ha valorat la capacitat de Sant Cugat d'implicar totes les entitats educatives locals i establir-hi sinergies amb els recursos disponibles. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la vàlua d'aquest reconeixement que atribueix a tota la ciutat i que posa a examen la feina que entitats, ciutadans i administració fan en l'àmbit de la infància.

Mercè Conesa

I ara realment estarem sota lupa perquè aquest compromís creixi. Convido les entitats a fer-se seu el premi perquè la feina l'hem feta entre tots.


Un reconeixement que ha aconseguit Sant Cugat després d'un exhaustiu procés en què l'Ajuntament ha hagut d'acreditar els mèrits de Sant Cugat per optar-hi, després d'aprovar la sol·licitud prèvia a Unicef a través del ple.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que alguns dels indicadors locals que Unicef ha tingut en compte per validar la distinció han estat la inversió de cooperació al desenvolupament, el Consell d'Infants i els equipaments culturals i esportius, entre d'altres.

Esther Salat

S'ha fet una memòria d'avaluació dels serveis a la infància i adolescència del tot transversal. Hem rebut una auditoria d'Unicef per comprovar que Sant Cugat reunia tots els requisits.


Un altre dels elements que Unicef ha valorat ha estat el canal televisiu 'Escoles' de Cugat.cat, amb sis programes de temàtica infantil i familiar.

Unicef Espanya, el ministeri espanyol de Sanitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies han reconegut la nostra ciutat i Mollerussa i 14 ciutats més de l'Estat espanyol amb aquest segell. Des d'aquest dimarts, són ara cinc les ciutats catalanes amb aquest reconeixement sumant Barcelona, Lleida i Cornellà. L'acte de lliurament dels diplomes acreditatius tindrà lloc a Màlaga, el segon divendres de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.