Atelca es presenta en societat per acompanyar les famílies


  • Comparteix:

Moment de la presentació d'aquest dissabte

Moment de la presentació d'aquest dissabte

La ciutat acull la primera associació dedicada al Trastorn Específic del Llenguatge de Catalunya, Atelca. Aquesta iniciativa santcugatenca s'ha presentat en societat aquest dissabte per acompanyar les famílies amb fills que pateixen aquest trastorn, poc conegut i que afecta, segons els seus càlculs, a dos estudiants per centre.

Atelca, que neix de la iniciativa de dues famílies santcugatenques, busca fer visible el trastorn específic del llenguatge amb la seva difusió i el suport a les famílies. El seu principal objectiu és donar suport afectiu als pares, ajudar-los en el camí fins a un diagnòstic i acompanyar-los en l'atenció als infants que pateixen aquest trastorn.

De fet, la presidenta d'Atelca, Susanna Lozano, ha explicat que un dels principals problemes que troben les famílies és l'angoixa derivada del temps d'espera fins que s'assoleix un diagnòstic. Una dificultat que l'entitat vol ajudar a minimitzar escurçant aquest temps d'espera gràcies a la seva experiència.

Susana Lozano

El temps que triguen a diagnosticar és una angoixa per als pares. Volem escurçar aquest temps.


L'altre punt cabdal per a l'entitat és la conscienciació en els centres educatius. En aquest sentit, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha apostat per unir esforços entre administracions, entitats i escoles per poder donar resposta dins l'àmbit educatiu.

Esther Salat

Amb el coneixement d'aquestes patologies s'ha d'anar adaptant la formació. De la mà de la Generalitat s'ha d'agafar el compromís d'ajudar al màxim les escoles perquè puguin diagnosticar i ajudar les famílies.


Atelca s'ha presentat en societat aquest dissabte en un acte al Sant Cugat Trade Center que ha aplegat una vuitantena de persones. L'associació prepara ja altres accions, la primera de les quals tenen previst materialitzar la primavera vinent en una conferència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.