Petició de uaSC i FAV al Síndic perquè l'Ajuntament redreci els consells de barri


Temes relacionats

L'Ajuntament aplicarà noves mesures per dinamitzar els consells de barri (19/jun/12)


  • Comparteix:

Manel Sánchez i Jaume Massanés han lamentat la realitat dels consells de barri

Manel Sánchez i Jaume Massanés han lamentat la realitat dels consells de barri

La uaSC i la Federació d'Associacions de Veïns (FAVSC) de Sant Cugat han demanat l'empara del Síndic de Greuges per instar l'Ajuntament a posar les eines necessàries que afavoreixin la participació ciutadana en els consells de barri. Les dues plataformes lamenten que el consistori no hagi aplicat alguns punts de la moció institucional en què s'especificava l'enviament de díptics informatius a la ciutadania i una crida a la participació. La FAVSC i la uaSC emplacen els grups polítics municipals a lluitar per aprofitar una 'bona eina' com són els consells de barri.

El president de la FAVSC, Manel Sánchez, ha fet una radiografia molt negra de la participació a la majoria dels consells de barri i ha subratllat que hi ha una manca de voluntat de l'Ajuntament per establir i complir mecanismes que contribueixin a revitalitzar aquests òrgans.

Sánchez ho ha exemplificat amb la manca d'informació sobre la convocatòria dels consells, la falta de coordinació en la redacció de l'acta i la impossibilitat dels veïns d'assistir als grups de treball sense permís de la regidoria de Participació Ciutadana. El president veïnal considera que l'Ajuntament no lidera els processos de participació ciutadana als consells.

Manel Sánchez

Manca voluntat política per fer que els ciutadans ens creguem aquest sistema de participació ciutadana.


El president de la uaSC, Jaume Massanés, ha explicat que la participació és el 'cavall de batalla' de la seva formació i ha destacat que s'està incomplint una moció institucional i vulnerant els drets del ciutadà a ser informat, com diu la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans. Davant aquesta situació, les dues plataformes han decidit traslladar aquest problema al Síndic perquè ho faci saber a l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Massanés ha lamentat que aquesta situació afecti l'associacionisme per la manca d'utilitat d'aquest òrgan consultiu.

Jaume Massanés

Correm el perill que l'Ajuntament quedi sol i no aprofiti una eina consultiva com aquesta.


Per tot això, demanen que, com a mínim, es faci saber a la ciutadania les eines de participació amb què compten i es treballi per fer de Sant Cugat un exemple en aquest camp.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tenen tota la raó. Record quan a La Floresta havien dues associacions una de veïns i una altra de propietaris. Com érem molt reivindicatius van fer tot el possible perquè la gent es cansés, jo mateixa des de fa set anys ja no vaig als consells perquè són una aixecada de camisa. Una de les associacions ja ha desaparegut i l'altra aguanta però sense relleu generacional a la vista. L'ajuntament ha aconseguit el seu objectiu, deixar a la gent en la foscor. I l'oposició mirant cap a un altre costat submissa i callada

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 30/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.