Sant Cugat per la Independència il·lumina avui una estelada gegant


Temes relacionats

Ja es poden adquirir les espelmes que formaran l'estelada gegant (22/gen/13)

4.000 espelmes per fer una estelada gegant a la plaça d'Octavià (17/gen/13)


  • Comparteix:

Una estelada com aquesta encesa a Vic anteriorment es reproduirà a la nostra ciutat / Font: ACN

Una estelada com aquesta encesa a Vic anteriorment es reproduirà a la nostra ciutat / Font: ACN

Una estelada gegant formada per 4.000 espelmes s'encendrà aquest dissabte a la plaça d'Octavià en un acte organitzat per Sant Cugat per la Independència. La cita comptarà amb actuacions i parlaments a càrrec de membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l'alcaldessa, Mercè Conesa. Les flames s'encendran a partir de les set de la tarda.

El president de l'entitat, Joan Contijoch, ha explicat que la flama té un important simbolisme per la cultura catalana i que en aquest cas se suma a l'estelada.

Joan Contijoch

La flama il·lumina el camí de la llibertat. Sempre ha tingut una important càrrega simbòlica al nostre país. L'estelada és el màxim símbol de la llibertat del país.


A les cinc de la tarda, començarà la col·locació de les espelmes que s'encendran dues hores després. A les sis de la tarda està previst l'espectacle d'animació 'De tots colors' a càrrec del grup El pot petit. Una vegada acabat, es començaran a encendre les espelmes, un procés que es calcula que serà d'uns 30 minuts, hi haurà l'actuació de timbalers, grallers i castellers. Un cop totes les espelmes cremin, s'apagaran els llums de la plaça i una coral interpretarà el 'Cant de la Senyera' i 'Els Segadors'. Seguidament, tindran lloc els parlaments a càrrec de membres de l'ANC i l'alcaldessa, Mercè Conesa. A dos quarts de nou del vespre, s'apagaran les espelmes i tothom podrà recuperar-ne la seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.