El CASC denuncia la reiterada presència de militars al Parc de Collserola


Temes relacionats

El CASC i la CUP organitzen una marxa antimilitarista per Collserola ( 4/abr/12)

El Consorci del Parc de Collserola nega tenir potestat per impedir les pràctiques militars a la serra (18/des/11)

Reclamen al Consorci de Collserola la prohibició de les pràctiques militars amb un manifest (27/nov/11)

Sant Cugat, contra les pràctiques militars al parc de Collserola (18/oct/11)


  • Comparteix:

Araujo ha denunciat la presència dels militars al ple d'aquest gener

Araujo ha denunciat la presència dels militars al ple d'aquest gener

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) torna a denunciar la presència de maniobres militars a la serra de Collserola. En el torn de precs i preguntes del ple municipal d'aquest dilluns, el CASC ha subratllat que fins la setmana passada s'ha detectat la presència de soldats armats i uniformats i demana al Consorci del Patronat del Parc de Collserola que no ho permeti. El ple va aprovar l'octubre del 2011 una moció que instava el consorci del parc a no autoritzar més pràctiques militars, tot i que aquest ha negat tenir cap potestat per impedir-ho si els militars es limiten a fer marxes per la serra.

El membre del CASC Xabier Araujo ha lamentat que la presència de l'exèrcit continui malgrat les mocions aprovades a la ciutat i al plenari del mateix Consorci del Parc de Collserola i ha reiterat la protesta expressada en el manifest 'Fora Militars de Collserola' signat la tardor del 2011 per una quarantena d'entitats.

Xabier Araujo

En aquestes darreres setmanes hem tingut coneixement de la presència de militars al parc de Collserola.


Aquest manifest posa de relleu l'ideari antimilitarista de molts col·lectius i entitats de les ciutats limítrofs amb el parc de Collserola, incideix en el perill que suposa la presència de soldats i armes per a la població, i lamenta que es facin pràctiques i estratègies militars que després es portaran a terme en les mal anomenades, afirmen des del CASC, 'missions de pau'.

Finalment, el CASC insta l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola que es pronunciïn sobre el seguiment de les respectives mocions aprovades l'octubre del 2011 i l'abril del 2012 respectivament, contra la presència dels militars a la serra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.