La Fundació Trastorn límit vol reintegrar els seus pacients a la societat


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la fundació a càrrec del seu fundador, situat a l'esquerra

Moment de la presentació de la fundació a càrrec del seu fundador, situat a l'esquerra

La Fundació Institut Trastorn Límit s'ha donat a conèixer aquest divendres amb l'objectiu de millorar la rehabilitació social i crear els recursos necessaris per a la reincorporació dels pacients a la societat. L'entitat està presidida i dirigida pel doctor Miquel Gasol i vol arribar on no ho pot fer la Seguretat Social per manca de recursos. La fundació està situada al Capio Hospital General de Catalunya (HGC) i ha omplert l'aula magna del Conservatori de Música Victòria dels Àngels en una presentació que ha comptat amb diverses actuacions musicals.

El Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) es caracteritza per la inestabilitat emocional, un pensament polaritzat i unes relacions interpersonals molt complicades. A causa dels seus variats símptomes, es tracta d'una malaltia freqüentment infradiagnosticada i que a la sanitat pública disposa de pocs recursos, tal com ha assegurat el fundador d'aquesta associació. Així, la Fundació Institut Trastorn Límit vol ajudar a la reincorporació d'aquests pacients un cop han assolit una estabilitat amb els tractaments corresponents.

El president de la Fundació Institut Trastorn Límit, el doctor Miquel Gasol, ha destacat que l'associació busca el creixement personal dels pacients un cop han remès els símptomes.

Miquel Gasol

Dedicar-nos al creixement personal dels pacients. Hem vist que quan els pacients han remès els símptomes no tenen un grau de funcionament que els puguin fer créixer dins la societat.


La fundació vol dedicar-se també a la gent que no té suficients ingressos econòmics per als tractaments i, per això, volen crear un programa de beques de cara a propers anys. Gasol ha afegit que hi ha pocs professionals especialitzats en aquesta patologia i l'associació vol donar eines i recursos per solucionar-ho.

El Conservatori de Música Victòria dels Àngels ha acollit la presentació en societat d'aquesta associació que ha comptat amb l'actuació del grup de cambra del mateix conservatori, una 'performance' basada en la malaltia, i uns temes del grup Black and White.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.