El futur de la música com a eina de transformació es debat a Sant Cugat


  • Comparteix:

El debat s'ha celebrat a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels

El debat s'ha celebrat a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels

Estudiants i professionals de l'educació musical han reflexionat sobre el futur d'aquesta disciplina com un element de transformació social en el debat 'Interculturalitat i música per a la cohesió social i la participació', celebrat a la ciutat. Sota l'organització de l'ONG Educació Sense Fronteres i emmarcat en el projecte 'Diversitats', la cita ha servit per intercanviar experiències entre diferents models d'educació musical amb el denominador comú de la integració social i la multiculturalitat.

Educació Sense Fronteres es dedica des de 1988 a treballar per fer realitat el dret una educació de qualitat per a tothom i amb aquest objectiu té en marxa projectes de cooperació internacional a diversos països de l'Amèrica Llatina. En paral·lel, organitza programes de sensibilització arreu de l'Estat espanyol.

La iniciativa celebrada a Sant Cugat ha servit per posar en comú diferents experiències en l'àmbit de l'educació a través de la música. Hi han participat persones implicades en projectes que treballen la cohesió social, la integració i la multiculturalitat com ha explicat a Cugat.cat la coordinadora a Catalunya de l'ONG, Montse Bobés.

Montse Bobés

Hi ha moltes maneres de fer música. La intenció és conèixer diferents experiències. Volem veure com es pot fer la música accessible a tothom.


Els participants treballen aquest àmbit des de diferents perspectives. El debat, per exemple, ha comptat amb directors o professors d'escoles de música municipals i responsables de projectes socials i comunitaris. El responsable de Joventuts Musicals de Sant Cugat, Martí Marín, ha estat un dels ponents i ha compartit taula, entre d'altres, amb la responsable del projecte Xamfrà que treballa amb joves del Raval de Barcelona a través de l'art.

Ponents

Hi ha projectes on la música és una eina de transformació molt potent / L'art ajuda a interpretar el món que ens envolta. Transforma percepcions i actituds.


El debat ha tingut lloc aquest dijous al matí a l'Aula Magna de l'Escola de Música Municipal Victòria dels Àngels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.