Absolts els membres d'Arran acusats de desobediència a l'autoritat


  • Comparteix:

Moment de la concentració davant dels jutjats de Rubí / Font: Ràdio Rubí

Moment de la concentració davant dels jutjats de Rubí / Font: Ràdio Rubí

Han quedat absolts els membres d'Arran acusats de desobediència a l'autoritat. Els fets van ocórrer a principis d'abril, quan aquestes tres persones van ser retingudes i denunciades per la Policia Local mentre penjaven cartells en els espais habilitats. Els membres del col·lectiu van denunciar aleshores intimidacions i la imposició de parlar en castellà per dirigir-se als agents.

Segons el membre d'Arran Sant Cugat Pere Roca, l'actuació del fiscal ha deixat de manifest que les declaracions de la Policia Local eren surrealistes, amb incoherències i no constituïen cap tipus de delicte. En aquest sentit, aplaudeix l'absolució dels acusats i celebra que els cossos de seguretat no hagin aconseguit criminalitzar les lluites del col·lectiu juvenil.

Pere Roca

L'objectiu que perseguia la Policia Local era la criminalització del jovent organitzat, però no han pogut parar la nostra activitat. S'ha demostrat que la seva actuació no va ser correcta.


Durant el judici, a la porta dels jutjats de Rubí s'ha concentrat prop d'una vuitantena de persones en suport als imputats. Hi havia representants de la CUP de Sant Cugat, la PAH Sant Cugat, La Guitza i altres persones de col·lectius tant de Rubí com de Barcelona.

Roca ha manifestat que la denúncia que ells van interposar per intimidacions i la imposició de parlar en castellà per dirigir-se als agents segueix endavant. En aquest sentit, ha tornat a recordar a l'Ajuntament que ha de moure fitxa i pronunciar-se sobre els fets. A més, Arran insta l'administració local a obrir un expedient als agents i a expulsar del cos de seguretat de la Policia Local el que va obligar a parlar en castellà els implicats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.