L'aplicació de FGC per alertar de conductes incíviques rep 3.000 avisos


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb vuit estacions de FGC

Sant Cugat compta amb vuit estacions de FGC

L'aplicació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per avisar de conductes incíviques als trens ha rebut en un any prop de 3.000 alertes. Amb l'objectiu de combatre aquestes conductes, l'operador també ha engegat un concurs entre els usuaris i ha organitzat una jornada específica.

Durant el primer any de funcionament de l'aplicació per a mòbils, ha rebut 2.345 alertes per conductes incíviques a la línia del Vallès, que dóna servei a Sant Cugat. La línia Llobregat-Anoia ha recollit 655 avisos.

En concret, el 15% de les alertes són per seients bruts, el 12% per música alta, l'11% per persones sense bitllet i el 9% per gent al terra. També ha detectat incidències per brutícia, ocupar seients reservats, grafits, apedregament i vidres ratllats. FGC ha actuat en el 56% dels avisos rebuts a través de l'aplicació.

L'objectiu d'aquesta eina és reduir les conductes incíviques. Amb aquest mateix objectiu, FGC ha convocat el concurs Activa't a les xarxes socials. Durant 11 setmanes FGC publicarà una il·lustració relacionada amb comportaments incívics, a la qual els usuaris hauran de proposar una frase. Les millors propostes seran premiades amb forfets per a La Molina i la Vall de Núria i bitllets a Montserrat.

A més, FGC organitza la '2a Jornada sobre conductes incíviques en l'àmbit del transport ferroviari' en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra entre el 22 i el 29 de setembre. L'esdeveniment, que aplegarà els principals agents implicats, se suma a la reunió que el 25 de setembre celebrarà l'Observatori del Civisme en el Transport Ferroviari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.