El projecte d'arquitectura sostenible Ressò formarà part de SumaUPC


Temes relacionats

Alumnes de l'ETSAV participaran per tercera vegada al Solar Decathlon ( 5/feb/13)

L'ETSAV aconsegueix la vuitena posició al Solar Decathlon Europe (30/set/12)


  • Comparteix:

El projecte Ressò es basa en arquitectura sostenible / Font: Ressò

El projecte Ressò es basa en arquitectura sostenible / Font: Ressò

El projecte Ressò de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat, ha entrat dins la campanya SumaUPC, que busca finançament a través de la plataforma de micromecenatge Goteo. Ressò, que fomenta l'arquitectura sostenible utilitzant materials de baix impacte mediambiental, competirà al concurs universitari Solar Decathlon Europe, que se celebrarà l'estiu de l'any vinent a París.

Amb l'objectiu d'oferir solucions a la situació de crisi actual del sector immobiliari, el projecte Ressò es basa en construccions de baix consum energètic mitjançant materials sostenibles i tècniques que no malmetin el medi ambient. La iniciativa se centra en la rehabilitació d'edificis d'àmbit urbà perquè considera que, avui dia, la nova construcció és inviable.

El projecte ha estat seleccionat per formar part de la campanya SumaUPC, que busca el finançament de 23 propostes mitjançant la plataforma Goteo. Es tracta d'una col·laboració entre el portal de micromecenatge i la UPC per donar a conèixer les iniciatives del centre acadèmic i establir vincles entre els projectes i les empreses. Les propostes es presentaran el 17 d'octubre.

A més, l'organització del Solar Decathlon Europe ha escollit Ressò, juntament amb 19 projectes més, per competir en aquest concurs universitari internacional. Els estudiants hauran de dissenyar i construir un prototip d'habitatge autosuficient que funcioni només amb energia solar i incorpori les tecnologies necessàries per assolir la màxima eficiència energètica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.