L'ANUE atorga el Premi per la Pau al PEN Català a Sant Cugat


  • Comparteix:

El PEN Català ha recollit el 34è Premi per la Pau aquest dimecres de la mà de l'Associació per les Nacions Unides a Espanya (ANUE). L'associació ha destacat la tasca del PEN Català per defensar els drets humans i transmetre valors pacifistes en la cerimònia d'entrega del guardó, que ha tingut lloc a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.

El PEN Català es va fundar el 1922 i, des d'aleshores, treballa per projectar internacionalment els escriptors i la literatura catalana. El jurat ha valorat projectes impulsats pel PEN com l''Escriptor Perseguit' i el programa 'Escriptor Acollit', que inclou l'acollida durant dos anys d'un autor amenaçat o perseguit per la seva obra.

La presidenta del PEN Català, Carme Arenas, ha apuntat que les zones de conflicte varien, però que encara és necessari continuar treballant per protegir els escriptors en aquests indrets.

Carme Arenas

Parlem de la Xina, l'Àsia, l'Àfrica... Per tant, el que tractem al PEN són les zones de conflicte. Abans parlàvem de Rússia. Malauradament sempre hi ha escriptors que necessiten protecció.


L'ANUE, amb el suport de la Diputació de Barcelona, atorga cada any el Premi per la Pau des del 1980. El guardó reconeix la tasca de persones i col·lectius que defensen els drets humans, les llibertats fonamentals i la resolució pacífica dels conflictes. En aquest sentit, el vicepresident de l'ANUE, Xavier Pons, ha subratllat la tasca del PEN Català per transmetre valors pacífics i lluitar contra les situacions de violència, motius pels quals li han atorgat el guardó.

Xavier Pons

És un premi per la pau. També d'uns valors d'avenç que creiem que el PEN català, com altres entitats, és mereixedor del premi per la defensa dels escriptors perseguits i la llibertat d'expressió.


El Premi té una dotació de 5.000 euros i, en edicions anteriors, s'ha atorgat a personalitats com Nelson Mandela, Pere Casaldàliga i Stéphane Hessel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.