El Museu de les Matemàtiques, a punt de lligar el seu futur amb Sant Cugat


  • Comparteix:

La Casa Jaumandreu acollirà aquest nou espai educatiu a la ciutat / Foto: Wikimedia Commons

La Casa Jaumandreu acollirà aquest nou espai educatiu a la ciutat / Foto: Wikimedia Commons

L'Associació Museu de les Matemàtiques de Catalunya està pendent de signar el conveni amb l'Ajuntament per portar la seu de l'entitat i el futur espai a la Casa Jaumandreu de l'avinguda de Gràcia. El seu vicepresident ha assegurat que els patrocinis ja estan tancats i que l'adequació de l'espai depèn del trasllat de la Policia Local a la plaça de la Vila.

L'Associació Museu de les Matemàtiques (MMACA) ha assegurat que el projecte de creació de l'espai segueix viu i força avançat. Actualment, l'entitat ha inaugurat una exposició permanent a una sala del Palau Mercader de Cornellà que servirà com a pas previ al seu establiment a la nostra ciutat, però en cap cas substituirà el projecte local, tal com ha explicat el vicepresident de l'associació, el santcugatenc Enric Brasó.

Enric Brasó

Ja teníem [pactat] amb l'Ajuntament de Cornellà i ens deixen una sala. La notícia s'ha convertit en què allò és un museu, i no és això.


Brasó ha explicat a Cugat.cat que MMACA estaria a la Casa Jaumandreu, també coneguda com Vila Felisa, en règim de cessió de l'espai, i que el consistori ha buscat el suport i els patrocinadors per rehabilitar-la als usos que tenen previstos. L'entitat vol que el nou museu estigui destinat als escolars amb diverses visites, però també al públic general i familiar, amb activitats i tallers relacionats amb els matemàtiques.

El vicepresident vol allunyar la visió d'unes matemàtiques acadèmiques i que fan por per aquelles intuïtives i relacionades amb la vida quotidiana i, fins i tot, divertides.

Enric Brasó

La nostra idea és fer unes matemàtiques manipulatives, molt intuïtiva, fer veure les matemàtiques que hi ha a la vida quotidiana. Volem que sigui un centre de referència.


L'associació no ha volgut establir una data d'obertura perquè actualment depèn del trasllat de la Policia Local a l'actual seu del Club Muntanyenc Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.