La Casa-Museu Cal Gerrer exposa una carta inèdita de Monroe sobre JFK


  • Comparteix:

La Casa-Museu Cal Gerrer ha inclòs en la seva col·lecció sobre Marilyn Monroe una carta inèdita que l'actriu dirigia a Truman Capote parlant de la seva relació amb el president Kennedy. Segons el propietari de l'espai, Frederic Cabanas, el text revela detalls que avalarien la tesi de la conspiració en la mort de l'artista. La peça està en una vitrina i el públic només pot llegir les primeres línies de la carta, escrita dies abans de la mort de Monroe, de la qual es commemora aquest dimecres el 53è aniversari.

Tot i que la carta s'exhibeix des de la inauguració de la Casa-Museu Cal Gerrer, ara fa quatre mesos, el seu propietari ha decidit ara donar a conèixer la història de la peça més valuosa de la col·lecció. Es tracta d'una carta que l'intèrpret va escriure al seu amic Truman Capote 11 dies abans de la seva mort a causa d'una sobredosi de barbitúrics, segons la versió oficial. Una versió de la qual discrepa ara Frederic Cabanas després de llegir el contingut del text.

Cabanas afirma que Monroe explica detalls de la seva relació amorosa amb John Fitzgerald Kennedy i transmet la sensació 'de por' que l'envoltava.

Frederic Cabanas

Diu coses molt íntimes. És una carta on explica perquè li va passar el que li va passar.


Amb això Cabanas apunta que la carta dóna cos a la hipòtesi que l'actriu va ser assassinada per la informació de què disposava sobre JFK. El santcugatenc ha explicat a Cugat.cat que la carta estava amagada dins la caixa d'una ploma i que el seu últim propietari va cedir la peça per a la Casa-Museu Cal Gerrer.

El fons és una recopilació d'objectes recollits durant 40 anys, en la qual s'inclouen fotos, cartells i objectes personals, així com una amplíssima biblioteca.

Amb motiu aquest 5 d'agost del 53è aniversari de la mort de Norma Jeane Baker, el seu nom autèntic, l'espai encendrà una espelma en el seu record.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.