L'AFAB i Creu-Roja engeguen un cicle de 'cafès-tertúlia' per sensibilitzar la població sobre les malalties neurodegeneratives


  • Comparteix:

'Perduts davant la pèrdua' ha estat el títol de la primera edició del Cafè Tertúlia que s'ha celebrat al Centre Terapèutic Creu Roja de Sant Cugat i que sota la direcció de la psicòleg Llum Polo ha tractat el difícil procés que acompanya les persones afectades per la malalties neurodegeneratives. L'objectiu d'aquestes tertúlies és complementar els tallers que ja es realitzen i sensibilitzar els afectats d'una manera més amena i participativa. .

Amb un gran èxit de convocatòria, el Centre Terapèutic de Creu Roja Sant Cugat ha estat l'escenari del primer Cafè Tertúlia organitzat per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB), la delegació local de Creu Roja Sant Cugat-Rubí i el mateix Centre Terapèutic.

L'objectiu és fer una tasca de sensibilització d'una manera més amena que els tallers tradicionals, tal i com ha explicat la delegada de l'AFAB al Vallès Occidental, Isabel Martínez, que ha remarcat també la importància del diàleg entre els afectats per aquest tipus de malalties. A més, Martínez ha destacat el simbolisme del títol d'aquesta primera trobada i el gran canvi que la malaltia suposa en l'àmbit familiar.

Isabel Martínez

El títol de la tertúlia se centra en la pèrdua no només material sinó també en el patiment en vida d'una malaltia com l'alzheimer, que canvia la vida del malalt i de tota la família.


De la seva banda, la psicòleg LLum Polo, terapeuta que treballa amb les famílies de malalts d'alzheimer de Blanes, Tossa de Mar i Lloret, ha incidit en la importància del diàleg entre els afectats com una manera de sentir-se recolzats en un procés difícil com aquest.

LLum Polo

La idea és que puguem fer una tertúlia en la que es pugui parlar. El fet de posar en comú els problemes que tenen les famílies, i veure que són els mateixos de les altres, ajuda a construir un saber comú.


De la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha remarcat la gran tasca duta a terme per les diferents entitats santcugatenques com la delegació local de l'AFAB o la de la Creu Roja i la implicació que demostren en l'objectiu comú de recolzar les famílies afectades per malalties degeneratives.

Enric Tomàs

Des de la regidoria sempre destaquem la tasca que duen a terme aquestes entitats i la seva col·laboració en objectius comuns, el que és encomiable.


Des de l'AFAB han explicat que pretenen repetir l'experiència cada sis o vuit setmanes. A més, projecten fer properament una festa intergeneracional per tal d'establir lligams més forts entre els membres de les famílies afectades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.