Una exposició i una conferència volen sensibilitzar sobre la problemàtica de la Sida a l'Àfrica


  • Comparteix:

La mostra pot veure's fins el 13 de març a la Biblioteca del Mil·lenari

La mostra pot veure's fins el 13 de març a la Biblioteca del Mil·lenari

Sensibilitzar sobre la problemàtica de la SIDA i lluitar perquè la malaltia no acabi poc a poc amb el continent africà, són alguns dels objectius de la xerrada 'L'última mirada. La sida a Moçambic', que ha tingut lloc aquest dilluns a la Biblioteca del Mil·lenari. Aquesta trobada, a càrrec del president de la Fundació NEPP, el doctor Jordi Domingo Ribes, s'ha celebrat en el marc de l'exposició fotogràfica 'Mirades de Moçambic' que es pot veure a la mateixa biblioteca fins el 13 de març.

La sensibilització sobre la problemàtica de la Sida a Moçambic i la necessitat de canviar la mentalitat i la cultura dels moçambiquenys per lluitar contra la malaltia, han estat alguns dels objectius de la xerrada "L'última mirada. La Sida a Moçambic".

La conferència ha anat a càrrec del doctor Jordi Domingo Ribes, president de la Fundació NEPP i cap de psiquiatria de l'Hospital General de Catalunya, que ha carregat contra la política d'administració de retrovirals per part d'Occident, i ha incidit en la importància d'intentar canviar la cultura de la població moçambiquenya per tal de que disminueixi la freqüència de contagi de la malaltia.

Toni Ramon

Actes com els d'avui, que ens recorden que a l'Àfrica encara avui s'infecten moltes persones, i que al Nord no disminueix, ens diuen que hem d'estar molt alerta amb aquesta malaltia.


Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha recordat que la Sida ha deixat de ser notícia a Occident, i que actes com aquests ens recorden que cal estar alerta. A més, ha recalcat la importància de posar tots els mitjans possibles per intentar redreçar la situació.

Jordi Domingo Ribes

Canviem el sistema d'ajudes i intentem entrar a la cultura d'aquesta gent. Si ho fem podrem arribar a aturar la Sida a l'Àfrica.


La xerrada del president de la Fundació NEPP ha tingut lloc amb motiu de l'exposició "Mirades de Moçambic", un recull d'una trentena fotografies de Vicente Holgado que es poden veure a la Biblioteca del Mil·lenari fins al proper dia 13 de març.

La Fundacció NEPP és una fundació privada sense ànim de lucre que ofereix suport humanitari assistencial i sanitari a persones amb deficiències físiques o psiquíques de qualsevol lloc del món. A Moçambic, la fundació NEPP du a terme un projecte de suport assistencial i sanitari a un hospital estatal dedicat a malalts de Sida i tuberculosi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.