Ferran Termes aposta per implantar un codi d'ètica a l'administració pública per fer-la més eficaç


  • Comparteix:

El president de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció ha presentat el seu llibre a la Casa Aymat

El president de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció ha presentat el seu llibre a la Casa Aymat

L'administració pública ha d'adoptar un codi d'ètica per fer-se més eficaç i més eficient. Aquesta és l'opinió del president de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), Ferran Termes, que ha presentat aquest dimecres a la Casa Aymat el seu llibre, titulat 'El Codi d'Ètica'. L'alcalde, que ha presentat l'obra, ha demanat canvis legislatius per incentivar la funció pública i introduir el treball per objectius.

Ferran Termes, que va ser Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, aposta decididament per un canvi de model en l'administració pública al nostre país. Segons Termes, s'ha d'abandonar el paradigma francès, caracteritzat per l'absència de mecanismes de rendiment de comptes, per descontrol dels costos i per la responsabilitat difosa. El president de l'ACCID reclama que s'adopti la filosofia anglosaxona i nòrdica, centrada en l'acompliment d'objectius prèviament fixats i en la responsabilitat dels funcionaris.

Ferran Termes

Hi ha dues filosofies dins l'administració pública. Nosaltres, per desgràcia, seguim el sistema francès. Són més importants els papers que la finalitat a la qual serveixen. Això no és ètic.


En el seu llibre, titulat 'El Codi d'Ètica. Normes bàsiques per al seu disseny a l'Administració Pública', Termes recull algunes orientacions generals per implantar els codis ètics i per reorganitzar l'administració pública en funció del model d'agències anglosaxó.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha estat l'encarregat de presentar el llibre i ha elogiat l'enfoc del professor Termes. Recoder s'ha mostrat crític amb el model de l'administració pública a casa nostra i ha reclamat canvis jurídics per incentivar els funcionaris i acomplir els objectius.

Lluís Recoder

Sóc crític amb la legislació, que ens imposa una limitació de la capacitat per incentivar els funcionaris i per treballar per objectius.


El professor Termes, de la seva banda, ha elogiat el model organitzatiu de l'Ajuntament de Sant Cugat, que ha situat entre els millors pel que fa als ens locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.