El Monestir dels Infants es tanca amb més de 25.000 visites


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder va participar a l'acte de cloenda del Monestir dels Infants

L'alcalde Recoder va participar a l'acte de cloenda del Monestir dels Infants

El Monestir dels Infants ha dit adéu a Sant Cugat amb una gran festa. Multitud de famílies han assistit a l’acte de cloenda on s'ha iniciat el desmantellament de la rèplica del monument que han ajudat a construir més de 5000 alumnes. Durant aquests cinc mesos, més de 25.000 persones s'han acostat a la carpa on també s'han dut a terme diferents activitats complementàries per acostar als més menuts a l'època medieval.

El Monestir dels Infants abandona Sant Cugat amb els deures ben fets. Donar a conèixer la història del Monestir i acostar als més petits a l'època medieval ha estat el principal objectiu d'aquesta iniciativa.

L'activitat més aclamada pels més menuts ha estat, sens dubte, la construcció d'una rèplica del Monestir on han participat uns 5.000 estudiants d'arreu de Catalunya. Els nens i nenes catalans s'han servit de blocs de cartró on han introduït postals amb les seves adreces. Un cop desmuntat, cada nen s’emportarà un bloc i podrà fer un amic nou. L’alcalde Lluís Recoder ha expressat la seva satisfacció pel resultat:

Lluís Recoder

Aquesta rèplica a escala del Monestir ha estat una gran obra que s'ha fet durant molts mesos


Un altre dels plats forts ha estat l'exposició dirigida al públic infantil i que tracta sobre les tècniques de construcció medievals. La mostra convidava a fer un viatge on poder parlar amb personatges de l'època i introduir-se, fins i tot, dins el cervell del Papa Silvestre II. A més, a través d'un còmic, s'explica d'una forma molt didàctica diferents tècniques de construcció medieval com ara la volta de canó, els contraforts o els arcs creuers.

Un taller d'escultura ha ensenyat als nens a treballar la pedra. Els petits han jugat amb els monitors a fer d'escultors mentre imitaven un picapedrer. Un de les monitores, Imma Pimentel, ho explica:

Imma Pimentel

Sobretot els nens s'ho han passat molt bé amb el taller de picar pedra


El Monestir dels Infants ha estat una de les iniciatives més concorregudes de l'any del Mil·lenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.