L'Ajuntament destina 6.000 euros per combatre l'Ebola a l'Àfrica Occidental


  • Comparteix:

La partida de l'Ajuntament és de 6.000 euros

La partida de l'Ajuntament és de 6.000 euros

El consistori ha aprovat un ajut extraordinari de 6.000 euros del fons d'emergències per combatre el virus d'Ebola a l'Àfrica Occidental. Aquesta actuació respon a la petició feta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que demana recursos als ens municipals i supramunicipals per fer front a l'epidèmia a l'Àfrica.

La partida destinada pel consistori entra en els projectes municipals previstos en el Pla director de cooperació i solidaritat internacional de Sant Cugat. Des de 1998, l'Ajuntament reserva el 0,7% del pressupost municipal a projectes d'aquest àmbit.

L'ajut de 6.000 euros es vehicularà a través del mateix Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de l'Hospital de Sant Joan de Déu, agermanat amb el Saint John of God Catholic Hospital de Mabesseneh-Lunsar, al nord-oest de Sierra Leone.

El centre hospitalari ha estat declarat hospital de referència a la regió per fer el diagnòstic inicial als possibles infectats. El centre té greus mancances d'equipament, en el material de seguretat i de prevenció de contagi per als professionals i en medicaments per al tractament de la simptomatologia més aguda.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que aquests 6.000 euros són un petit gra de sorra amb què confien ajudar a resoldre el problema.

Susanna Pellicer

La nostra feina és ajudar quan ens ho demanen. En aquest hospital hi ha greus mancances.


El virus d'Ebola es va detectar per primera vegada en dues epidèmies simultànies el 1976, a l'actual Sudan del Sud i a la República Democràtica del Congo, amb 400 morts. La següent epidèmia va tenir lloc al 1994 i 1995 i, des d'aleshores, s'ha reproduït de forma intermitent. El 2014 s'ha produït el brot més devastador, que afecta principalment la zona entre Guinea Conarky, Libèria i Sierra Leone. També s'han detectat casos a la República Democràtica del Congo i a Nigèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.