Agents socioeconòmics del Vallès signen 40 propostes per a la reindustrialització


  • Comparteix:

Foto de família de la trobada / Foto: ACN

Foto de família de la trobada / Foto: ACN

Agents econòmics i socials han acordat 40 propostes per millorar les infraestructures, la formació, l'estat dels polígons, el transport públic, la fiscalitat i l'àmbit de la gestió per aconseguir la reindustrialització del Vallès Occidental. Aquest és el resultat de la primera fase d'anàlisi sorgida de la 'Declaració del Vallès Occidental. Cap a la segona reindustrialització', que signada ara fa un any. Algunes de les propostes són actualitzar la situació dels polígons tant en infraestructures com en telecomunicacions, crear un fons econòmic per finançar projectes i reclamar més inversions per part dels governs.

Des de la signatura del document, es van posar en marxa cinc grups de treball per analitzar la situació de la comarca en cada temàtica i establir propostes. Així, s'han establert cinc eixos temàtics d'actuació: infraestructures, mobilitat i energia; especialització en el territori-clústers i internacionalització; formació innovació i coneixement; polítiques de sòl i polígols industrial; i desenvolupament econòmic i administració pública.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit a l'acte, on ha remarcat que 'per a les ciutats és important impulsar la industrialització perquè tenim el deure de promoure l'ocupació i el progrés social de la ciutadania'. Conesa també ha destacat la importància per a les ciutats de 'col·laborar' en lloc de 'competir' i ha posat com a exemple la feina feta pel consorci Catalonia Innovation Triangle (CIT).

A banda de Conesa, en l'acte han participat diversos alcaldes com el de Terrassa, Jordi Ballart; el de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el d'Ullastrell, Joan Ballbé; o la de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García. Tots ells han coincidit en destacar la importància de la recuperació del sector industrial com a eina per lluitar contra l'atur, crear més benestar social i impulsar les seves ciutats amb l'objectiu de reimpulsar la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.