Sant Cugat compartirà una casa d'emergències de Rubí per acollir dones maltractades


  • Comparteix:

La casa acull temporalment dones que hagin denunciat maltractaments

La casa acull temporalment dones que hagin denunciat maltractaments

L'Ajuntament de Sant Cugat està en converses amb el consistori de Rubí per compartir la Casa d'Emergències per a dones que pateixin maltractaments, ubicada a la ciutat veïna. La casa porta ja un any en funcionament i ha estat oferta a d'altres poblacions de l'entorn de Rubí, un cop s'ha comprovat que el seu índex d'ocupació permet allotjar més usuaris.

El recinte conegut com 'casa d'emergències' de l'Ajuntament de Rubí té l'objectiu d'allotjar dones que pateixin maltractaments i que estiguin disposades a denunciar el maltractador. D'aquesta manera, l'edifici serveix per allotjar temporalment aquestes persones així com algun familiar, per exemple els fills, en cas que sigui necessari.

Aquestes instal·lacions, que funcionen des de fa prop d'un any, podrien estar en breu també a disposició de l'Ajuntament de Sant Cugat, per tal que els Serveis Socials de la nostra ciutat hi puguin derivar els casos que creguin oportuns. La proposta de compartir aquest equipament va sorgir fa un any durant una reunió entre responsables d'aquesta àrea dels dos municipis, quan els rubinencs ja van avançar la possibilitat d'obrir-lo a ciutats de l'entorn com Sant Cugat, després de comprovar que l'índex d'ocupació ho permet. En aquest temps, 5 famílies han ocupat temporalment les instal·lacions en el primer any de funcionament.

La regidora d'Acció Cívica i Igualtat de Sant Cugat, Marta Subirà, en declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, s'ha mostrat molt agraïda per l'oferiment del consistori rubinenc i ha destacat que sempre és bona la col·laboració entre ajuntaments, no només en aquesta qüestió. L'escoltem.

Marta Subirà

Agrïm l'oferiment de Rubí i creiem que no fa falta que cada ajuntament tingui un determinat equipament quan es poden compartir alguns


Subirà, de tota manera, ha volgut recordar que no totes les dones que denuncien maltractaments, 28 a Sant Cugat el darrer any, necessiten aquest servei i que, a més, sempre és preferible que la víctima pugui seguir al seu propi habitatge i que sigui l'agressor qui marxi. Escoltem Marta Subirà.

Marta Subirà

Sempre és preferible que la persona afectada es pugui quedar a casa, o a casa d'algun familiar. La casa d'emergències ha de ser la darrera opció, quan realment no n'hi ha d'altra


La regidora d'Acció Cívica i Igualtat ha volgut destacar que encara s'estan tancant els acords i els procediments que determinaran en quins casos es podrà recórrer a la 'casa d'emergències' per enviar-hi alguna dona. A més, ha recordat que el primer que han de fer les dones que pateixin maltractaments és adreçar-se al servei municipal DonaInformació, on es podrà vehicular la seva demanda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.