Sant Cugat signarà en breu un conveni de col·laboració amb altres ciutats per potenciar el Camí dels Monjos


  • Comparteix:

Els alcaldes de la demarcació de Terrassa es rueneixen periòdicament per debatre diferents projectes comuns

Els alcaldes de la demarcació de Terrassa es rueneixen periòdicament per debatre diferents projectes comuns

Els ajuntaments de Sant Cugat, Terrassa, Sant Quirze i Matadepera signaran en un parell de setmanes un conveni de col·laboració per potenciar, conjuntament, el Camí dels Monjos. D'aquesta manera es vol recuperar aquest antic itinerari i donar a conèixer millor el patrimoni històric i natural de la zona. Aquest ha estat un dels acords assolits en una nova reunió de treball entre els alcaldes de la demarcació de Terrassa.

Els alcaldes de la demarcació de Terrassa s'han reunit aquest dimecres a Sant Llorenç Savall en una nova trobada per debatre i tirar endavant diferents projectes que afecten als municipis d'aquest entorn.

En aquest sentit, una de les principals propostes és la de potenciar el Camí dels Monjos que uneix el nostre municipi amb Sant Llorenç del Munt, i per això els alcaldes de Sant Cugat, Sant Quirze, Terrassa i Matadepera han acordat signar un conveni de col·laboració per engegar accions conjuntes i promoure així aquest itinerari històric i natural. Així ho ha explicat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que ha afegit que la intenció és poder signar aquest conveni d'aquí un parell de setmanes.

Lluís Recoder

Volem potenciar aquest eix, que és un eix històric però que ara volem recuperar com un eix cultural i natural. Farem tasques de rehabilitació d'aquest camí, senyalització, activitats culturals conjuntes etc.


D'altra banda, la trobada ha servit per tornar a posar sobre la taula la necessitat de noves infraestructures per la comarca com són una estació del TGV o infraestructures viàries com el Quart Cinturó que permetin descongestionar la B-30. Recoder ha recordat que, de moment, cap d'aquests projectes està en marxa i que estan a l'espera d'una reunió amb el secretari general d'Infraestructures per poder-li traslladar la seva preocupació per aquests temes.

Lluís Recoder

De moment, no hi ha res, i això vol dir que no avança. Hi ha una determinació clara per part de la Generalitat i del Ministeri perquè això no avanci, i arribarà un dia que es farà però amb retard.


Durant la reunió s'ha parlat també de la voluntat de potenciar l'eix estratègic de l'E-9 i s'ha presentat també la proposta de l'anomenat 'Arc Metropolità, una associació formada pels municipis de la segona corona metropolitana. Tot i que Sant Cugat no està integrada dins aquest col·lectiu, Recoder ha avançat que provablement una representació de la nostra ciutat assistirà a la propera reunió per anar coneixent amb més detall els seus projectes i reivindicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.