Sant Cugat, Sant Quirze, Terrassa i Matadepera volen recuperar el Camí dels Monjos


  • Comparteix:

L'objectiu és recuperar aquest antic camí medieval i promoure'n els seus valors històrics, ecològics, turístics i culturals

L'objectiu és recuperar aquest antic camí medieval i promoure'n els seus valors històrics, ecològics, turístics i culturals

Potenciar el Camí dels Monjos, que històricament unia els monestirs de Sant Cugat i Sant Llorenç del Munt, és el principal objectiu del conveni que han signat avui els ajuntaments de Sant Cugat, Sant Quirze, Terrassa i Matadepera. La voluntat és promoure l'ús d'aquesta via natural i difondre'n els seus valors ecològics, històrics, turístics i culturals.

A banda de treballar conjuntament per potenciar l'eix econòmic de l'E-9, els alcaldes de Sant Cugat, Sant Quirze, Terrassa i Matadepera, han consolidat avui una nova via de col·laboració amb la signatura d'un conveni per treballar conjuntament per promoure l'anomenat Camí dels Monjos.

Aquest camí natural, que té una extensió de 25 quilòmetres, uneix des de l'Edat Mitjana els monestirs de Sant Cugat i Sant Llorenç del Munt. Ara, segles després, es vol tornar a promoure el seu ús com a via d'excursió i de turisme. Així ho ha explicat l'alcalde de la nostra ciutat, Lluís Recoder, que ha destacat la importància de recuperar els valors ecològics, històrics i culturals, i de fer-ho conjuntament entre els municipis per on transcorre aquest camí.

Lluís Recoder

És l'expressió d'una voluntat de treballar conjuntament per potenciar aquest camí com a camí natural, per recuperar la seva dimensió històrica i per vestir projectes culturals conjunts.


Un cop signat el conveni, s'ha de crear ara una comissió de seguiment formada per representants tècnics i polítics dels 4 ajuntaments, que s'haurà de reunir un mínim de dues vegades l'any i que s'encarregarà d'anar desenvolupant diferents projectes. Segons l'alcalde de Sant Quirze, Sebastià Ruiz, aquesta iniciativa ha de permetre potenciar els valors turístics de l'entorn i generar també, a banda d'una oferta cultural i sostenible, una activitat econòmica.

Sebastuà Ruiz

Serà un camí que es podrà fer caminant, en bicicleta, a cavall, i que al voltant segur que hi haurà un desenvolupament econòmic important.


Entre les diferents accions que estudiarà la comissió, la més immediata podria ser la de millorar la senyalització del camí, amb explicacions també dels referents històrics, ecològics i culturals destacats. També s'han plantejat altres accions com crear espais de pícnic durant el recorregut o editar una guia sobre aquesta via.

De moment però, els alcaldes ja han acordat acabar de segellar aquest acord amb una trobada al cim de la Mola, on hi ha ubicat el Monestir de Sant Llorenç del Munt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.