Els municipis de l'E-9 reivindiquen una estació de passatgers a la comarca per agilitzar les obres del TGV


  • Comparteix:

Els municipis acordden també deixar el projecte de divisió de la comarca fins que acabin les negociacions sobre l'Estatut

Els municipis acordden també deixar el projecte de divisió de la comarca fins que acabin les negociacions sobre l'Estatut

Els municipis de l'eix de l'E-9, entre els quals es troba Sant Cugat, han tornat a reivindicar l'estació vallesana del TGV com a alternativa a l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona. Segons els alcaldes de l'àrea, una parada de passatgers agilitzaria les obres i permetria arribar a la frontera francesa al 2008.

En una trobada a Terrassa, els alcaldes de l'eix E-9 han tornat a reclamar una estació de passatgers del TGV a la comarca. Els municipis consideren que aquesta parada, que seria d'àmbit metropolità, és una alternativa més pràctica a l'arribada del tren a Barcelona pel centre de la ciutat o pel litoral. D'aquesta manera, segons els alcaldes de la zona, el tren d'alta velocitat podria arribar a la frontera francesa al 2008.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, que ha assistit a la reunió en representació de Recoder, remarca que la proposta del Vallès és en sentit positiu.

Joan Recasens

A causa de les dificultats amb l'arribada del TGV a Barcelona, l'estació del Vallès no s'ha de veure com una agressió sinó com una alternativa.


D'altra banda, els municipis han decidit deixar de banda el projecte de divisió del Vallès fins que finalitzi la negociació de l'Estatut. L'actual proposta de la conselleria de Governació proposa la divisió en tres parts de la comarca del Vallès Occidental, una proposta però que es rebutja des de Terrassa.

Recasens ha subratllat que a hores d'ara l'esforç dels polítics se centra en la negociació de l'Estatut.

Joan Recasens

En aquest moment, l'Estatut centra la discussió política. Fins que no acabi la negociació, no es tractarà la divisió comarcal.


Recasens ha destacat també que Sant Cugat té una doble vocació vallesana i metropolitana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.