Dissabte fem 38 anys, celebra-ho amb nosaltres!

De Ràdio Sant Cugat a Cugat Mèdia, 38 anys informant els veïns i veïnes de Sant Cugat


  • Comparteix:

Cugat Mèdia, 38 anys al servei de la informació de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cugat Mèdia, 38 anys al servei de la informació de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cugat Mèdia celebrarà aquest dissabte 38 anys al peu del canó de la informació de Sant Cugat. El 13 de juny de 1982 Ràdio Sant Cugat va fer la primera emissió i posava els ciments per convertir-se en el mitjà local de referència. Per celebrar-ho, aquesta setmana posarem a prova els coneixements dels santcugatencs i les santcugatenques de la història del mitjà a través dels 'stories' d'Instagram.

A més, si encara no t'has subscrit al Canal de WhatsApp per estar al dia de totes les notícies de Sant Cugat et convidem a fer-ho. Les primeres 38 persones rebran un petit obsequi per celebrar aquests 38 anys al servei de la ciutat. Es tracta d'una llibreta amb un bolígraf de Cugat Mèdia perquè cadascú hi pugui escriure la seva història preferida.

Escriu la teva història amb la llibreta i el bolígraf de Cugat Mèdia
AMPLIA'L


Com ha evolucionat Cugat Mèdia en aquests 38 anys?

La història de Cugat Mèdia es remunta al 1982, amb l'’inici d’emissions de Ràdio Sant Cugat. Amb el pas dels anys, aquella emissora amateur es municipalitza i neix el servei públic audiovisual local, que creix i esdevé un grup de comunicació multimèdia referent en el sector de la comunicació de proximitat a Catalunya.

Amb la celebració del 20è aniversari, el 13 de juny de 2002, el mitjà s'estrena al món digital amb la posada en marxa del web, www.radiosantcugat.com, que s'alimenta de les notícies de la ràdio. Aquest salt també suposa l'inici de les emissions de ràdio per internet.

Ràdio Sant Cugat segueix evolucionant durant els propers anys. El 2004 posa en funcionament un web dedicat exclusivament a la informació esportiva de Sant Cugat, www.esportenmarxa.com. Amb la celebració del 25è aniversari, el 2007, es posen les bases per convertir, l'encara Ràdio Sant Cugat, en una productora multimèdia.

Serà un any més tard, el 2008 quan s'unifiquen els dos antics webs en un de sol i surt a la llum el diari electrònic Cugat.cat, que incorpora com a novetat vídeos, audios i nous espais. El maig de 2009, es llença la campanya de la nova imatge corporativa de Cugat.cat que incorpora la ràdio, el diari electrònic i la televisió online.

El 2010 Cugat.cat se suma a les noves maneres de comunicar i estrena perfil a Facebook i Twitter. Avui dia, el mitjà també fa arribar les notícies de Sant Cugat als veïns i veïnes de la ciutat a través d'Instagram i LinkedIn.

Però la tecnologia avança i també els hàbits de consum de la població. La popularització de l'ús dels telèfons intel·ligents fa que Cugat.cat adapti els seus continguts per ser consultats a través d'aquests dispositius. El tarannà inovador del mitjà fa que a partir del març del 2011 Cugat tv es pugui veure des del televisor de casa a través dels descodificadors d'Inout tv. Tres anys més tard, el desembre de 2014, Cugat.cat fa un pas més enllà per veure els continguts des de la tele amb el desenvolupament d'aplicacions per Smart TV de Samsung i LG.

Finalment, ara fa un any, Cugat.cat passa a ser Cugat Mèdia, un grup de comunicació que genera productes multimèdia de tota mena i que té per objectiu ser els ulls de Sant Cugat al món.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.