Sant Cugat vol fer memòria recuperant imatges d'oficis antics


  • Comparteix:

Moment de la presentació de 'Fem Memòria' a l'Ajuntament

Moment de la presentació de 'Fem Memòria' a l'Ajuntament

Sant Cugat s'ha adherit al projecte 'Fem Memòria' de la Generalitat per recuperar el passat familiar del país a través de fotografies, documents i cartes. Els santcugatencs tenen temps fins al 30 de juny per portar a l'Arxiu Municipal les imatges sobre oficis antics que tinguin dels seus avantpassats. L'objectiu és digitalitzar-les i recollir-les en una col·lecció.

La regidora de Comunicació i Promoció de la Ciutat, Joana Barbany, ha explicat que la intenció és que des de Sant Cugat es contribueixi a enfortir la memòria col·lectiva del país.

Joana Barbany

Volem contribuir a construir la memòria col·lectiva dels ciutdans, donar conèixer el patrimoni cultural i enfortir el sentiment de pertanyença a Sant Cugat.


El responsable de l'Arxiu Municipal, Francesc Giménez, ha dit que des de Sant Cugat esperen, sobretot, fotografies i documentació d'oficis vinculats al món agrícola però, també, descobrir d'altres nous.

Francesc Giménez

A Sant Cugat hi ha molts edificis del món agrícola i, per tant, els oficis vinculats a aquesta temàtica en principi seran els més repetits a la ciutat. Amb tot, també esperem descobrir altres oficis que no coneixíem.


Els interessats a contribuir a la memòria històrica poden fer arribar la documentació a l'Arxiu Municipal de dilluns a divendres de nou del matí a dues del migdia fins al 30 de juny. Allà es digitalitzaran les imatges que seran retornades, posteriorment, a les famílies. Un cop digitalitzat el material, l'Arxiu Municipal l'enviarà directament al departament de Cultura i s'inclourà al web Memoriadigitaldecatalunya.cat. La Generalitat prepararà més endavant una col·lecció específica de recuperació d'oficis.

Cada ciutadà podrà aportar un màxim de 10 imatges o documents i només podrà ser material de paper. L'Arxiu no acceptarà objectes ni peces. Els responsables de la iniciativa també acceptaran explicacions d'anècdotes de cada imatge perquè, un cop digitalitzada, es pugui complementar la informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.