Els equipaments i centres cívics tindran una gestió transversal oberta a les entitats


Temes relacionats

El futur del Casal de Mira-sol es pactarà en una taula amb els agents del barri (14/jun/14)


  • Comparteix:

Gestió Cultural gestiona el Xalet Negre

Gestió Cultural gestiona el Xalet Negre

Un model de gestió transversal que pugui 'donar encaix' a les propostes de dinamització de les entitats. Aquest serà un dels pilars de la gestió que a partir d'ara es farà als equipaments i als centres cívics municipals dels districtes, segons ha explicat a Cugat.cat el regidor de Cultura. Xavier Escura ha anunciat que Gestió Cultural i Doble Via han guanyat els concursos per dirigir els equipaments del centre i els districtes, respectivament.

L'Ajuntament ha aprofitat aquest any per 'endreçar' la gestió dels equipaments municipals. Ho ha fet amb dos concursos, un per als espais del centre i un altre per a la resta d'espais municipals als districtes. Gestió Cultural i Doble Via, que ja han gestionat equipaments municipals, han guanyat respectivament els concursos de dos anys de durada amb dos més de pròrroga.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, apunta que la gestió d'aquests espais donarà lloc a un model de feina més transversal que, en la mesura de les possibilitats, donarà veu a les propostes de les entitats, com està passant al Casal de Cultura de Mira-sol.

Xavier Escura

Ens fan propostes importants que ara negociem per veure com les integrem dins la dinamització professional de l'empresa gestora.


Gestió Cultural, amb 15 treballadors, ha gestionat els últims quatre anys el Xalet Negre, la Casa de Cultura, el Teatre de Mira-sol i ara afegeix el Casal TorreBlanca. Amb l'experiència de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), l'empresa aposta, entre d'altres coses, per una programació cultural estable, tal com diu el coordinador de projectes, Martí Bosch.

Martí Bosch

D'una banda volem dinamitzar els centres, esdevenir referents de les entitats i la creació i crear una programació estable cultural.


La Cooperativa Doble Via, amb seu a la Floresta, s'ocupa del Casino del districte i la sala polivalent del centre cívic florestà, i del Casal de les Planes, incloent les pistes esportives i l'espai infantil de l'escola bressol El Molí. El seu gerent, Nino Ramírez, ha afirmat que aplicaran un model de 'gestió compartida', en què tindran veu també les entitats.

Nino Ramírez

Volem oferir programes de cultura de lleure i proximitat i també uns espais de creació, formació i desenvolupament cultural a l'abast de tothom.


El model de gestió dels equipaments s'anirà adaptant a les necessitats dels usuaris, segons l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.