El grup Yerba torna a Sant Cugat 18 anys després amb una exposició


Temes relacionats

L'obra del grup artístic Yerba s'instal·la a la Casa de Cultura (25/jun/14)


  • Comparteix:

L'exposició es troba a la Casa de Cultura

L'exposició es troba a la Casa de Cultura

Sant Cugat ret un homenatge al grup artístic Yerba amb una exposició a la Casa de Cultura que recull el seu l'esperit 'transgressor' i l'afany de llibertat artística. La mostra, que inclou una vintena de peces, s'ha inaugurat aquest dimecres i es podrà veure a la Casa de Cultura fins al 28 de setembre.

Nascuda al 1984, l'agrupació Yerba va presència estable fins al 1996. Els seus creadors eren residents de la ciutat i van ajuntar esforços per portar les seves propostes a fora de Catalunya però mantenint sempre el lligam amb la ciutat com a punt geogràfic d’inspiració. Sota el lema 'Experimentacions i transgressions plàstiques', el grup va fer de la recerca i l’experimentació la base de la seva filosofia artística. La pintura, l'escultura i la poesia visual, entre d’altres, són algunes de les disciplines que van tractar.

Manolo Belzunce, Carles Briega, Conxa Martínez Reig, Jordi Traperho, Rosa Nicolás Roca i José Manuel de la Pezuela són alguns dels artistes que van donar forma a aquest moviment. Tots ells tenen en comú que en algun moment de la seva vida van viure i treballar a la ciutat, que es va convertir en l'epicentre geogràfic del grup. En declaracions a Cugat.cat, el membre del grup Jordi Traperho ha explicat que aquesta circumstància va potenciar l'esperit trencador del grup. Un col·lectiu, ha afegit, que va decidir trencar amb els moviments dels moment a la cerca de més llibertat plàstica.

Jordi Traperho

[Trenquem ] amb tots aquells 'ismes' que estaven formalitzats. Suposem una ruptura en favor de la llibertat personal. Va ser un revulsiu.


La majoria de les 20 obres exposades formen part del fons artístic municipal i es podran veure a la Casa de Cutura fins a finals de setembre. La inauguració ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Escura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.