Les 'Vibracions' de Diogène arriben a l'ajuntament en forma de tapís


Temes relacionats

El gran tapís 'Vibracions' de Mercè Diogène llueix a l'ajuntament ( 1/jun/14)


  • Comparteix:

El vestíbul de l'ajuntament ha acollit aquest dilluns l'acte públic d'inauguració del tapís 'Vibracions' de l'artista valldoreixenca Mercè Diogène. L'obra, que llueix al consistori des de fa un mes, és propietat de Catalunya Ràdio, que l'ha cedit per temps indefinit a la ciutat natal de l'artista.

La història d'aquest tapís està vinculada al naixement de Catalunya Ràdio. L'emissora el va encarregar a l'artista el 1985 per a les seves noves instal·lacions. En ell, Mercè Diogène ofereix una representació abstracte i simbòlica de les ones de ràdio que va culminar amb una de les peces més grans teixides a la Casa Aymat, tal com ha explicat la adjunta de direcció de Catalunya Ràdio, Rosa Oliva.

Rosa Oliva

L'objectiu era que ella reflectís com les ones de l'obra demostren que la seva grandiositat pot arribar a la població.


Es van necessitar quatre mesos d'elaboració amb el treball diari de quatre persones al matí i tres a la tarda per completar l'obra. 'Vibracions' mesura 11 metres per gairebé quatre d'amplada. De fet, les seves grans dimensions van obligar a instal·lar el tapís amb una gran grua al vestíbul del consistori i és la primera vegada que s'exposa completament estirat. Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, és un orgull comptar amb aquesta peça que demostra la qualitat artística del municipi.

Mercè Conesa

Per a una ciutat que ha tingut l'Escola Catalana del Tapís i en Grau-Garriga és tot un orgull poder mostrar una de les peces que s'han fabricat aquí.


De fet, fins ara el tapís estava guardat i poder exposar-lo de nou ha estat un orgull per a la seva creadora, Mercè Diogène.

Mercè Diogène

No sóc més que una vella artista que ha arribat al final de la seva vida per veure com un dels seus tapissos no estarà amagat en un foradet.


El tapís ja es va poder veure a Sant Cugat en la mostra retrospectiva sobre la seva autora. Ara, però, llueix de manera indefinida al vestíbul de l'ajuntament. A més, Mercè Diogène, que continua pintant als seus 91 anys, ha donat a Sant Cugat un dels seus quadres, una representació de la Casa Batlló.

L'acte d'inauguració del tapís ha comptat amb una representació de pintors i polítics locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.