'Les dones sàvies' de Molière arriben avui als Jardins del Monestir


Temes relacionats

Èxit de públic a la segona Lectura a la Fresca, centrada en un text de Molière (14/jul/06)


  • Comparteix:

Una edició anterior de les Lectures a la Fresca

Una edició anterior de les Lectures a la Fresca

'Les dones sàvies' de Molière és la proposta d'aquesta setmana del cicle de Lectures a la Fresca, que arribaran als Jardins del Monestir a partir de les deu de la nit. Aquesta obra, que posarà el punt final a l'edició d'enguany, és una de les comèdies més populars de l'autor parisenc i retrata les contradiccions personals de la burgesia del segle XVII.

El desè aniversari de les 'Lectures a la fresca' rememora les millors representacions que s'han fet en les 10 temporades d'aquesta proposta. En aquesta ocasió torna a escena una peça de les més recordades de Molière, representada l'estiu de 2006, quan va omplir la plaça de Sant Pere. Dirigida per Dolors Vilarasau, 'Les dones sàvies' té en el seu repartiment a Xavier Tor, Carme González, Gisela Figueras, Adrià Díaz i Jaume Pla, entre d'altres.

Jean-Baptiste Poquelin, més conegut com a Molière, va ser un dramaturg i actor francès considerat com el mestre de la 'comédie française'. Actualment continua sent l'autor més representat per aquesta institució.

Nascut durant la tercera dècada del segle XVII, va mostrar un gran coneixement de les incongruències de la vida humana i de la societat francesa del seu temps. Hi va tractar temes seriosos sense renunciar a l'alegria de la comèdia i va excel·lir en els diàlegs i en l'ús de l'argot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.