La Farga obre un concurs literari per a escolars immigrants que visquin a Catalunya


  • Comparteix:

L'objectiu és premiar la integració d'aquests estudiants

L'objectiu és premiar la integració d'aquests estudiants

'D'arreu del món a Catalunya' és el títol del concurs literari que ha convocat l'escola santcugatenca La Farga dins el marc del Fòrum de les Cultures. La proposta va dirigida a tots els escolars nascuts fora de l'Estat Espanyol i que visquin a Catalunya i té l'objectiu de facilitar la seva integració a través de la literatura.

Coincidint amb l'inici del Fòrum de les Cultures i dins el marc de l'Any de la Literatura que l'escola La Farga està celebrant des de fa prop d'un any, aquest centre d'ensenyament ha decidit convocar un concurs literari relacionat amb la diversitat cultural.

Aquest certamen porta per títol 'D'arreu del món a Catalunya' i va dirigit a escolars nascuts fora de l'Estat Espanyol i que visquin a Catalunya. Per al responsable del projecte, Miquel Rossy, el que es vol premiar amb aquesta iniciativa és precisament la capacitat d'integració.

Miquel Rossy

El que es premia és la integració. Pensem que una manera concreta de veure aquesta intregració és la una redacció en llengua catalana.


El tema de la redacció ha de ser per tant aquest procés d'arribada i integració al nostre país, ja sigui explicant la pròpia experiència o bé una història fictícia i inventada. Sigui com sigui, per a Miquel Rossy aquestes redaccions poder ser també molt interessants pels alumnes catalans.

Miquel Rossy

Crec que té una doble vessant, d'una banda oferir nous mecanismes d'integració, i de l'altra, penso que pot ser molt interessant el que ens poden explicar.


Totes les redaccions hauran de ser en català i un equip de professors escollirà les obress finalistes tenint en compte el nivell lèxic, gramatical i ortogràfic en funció de l'edat i el temps d'estada al país. Pel que fa al jurat, comptarà amb la presència d'escriptors de literatura juvenil i amb l'assessorament de l'escriptora Asha Miró.

El concurs està obert a escolars d'arreu de Catalunya i la participació es fa via internet, a la web www.institucio.org/literatura, o en cas que no sigui possible, per correu ordinari.
El termini per presentar els escrits és el 22 d'abril, i els guanyadors es donaran a conèixer el dia 2 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.