La Canals Galeria d'Art es torna a integrar al Gremi de Galeries d'Art de Catalunya


  • Comparteix:

Un dels actes de la Canals Galeria d'Art

Un dels actes de la Canals Galeria d'Art

La Canals Galeria d'Art torna al Gremi de Galeries d'Art de Catalunya després que els integrants de l'associació de galeristes (art) Catalunya hagin decidit dissoldre-la. La voluntat de descentralització del president del gremi ha convençut finalment el propietari de la galeria santcugatenca, Josep Canals, que podria passar a formar part de la junta de l'entitat a la tardor en l'àmbit de relacions institucionals.

Josep Canals ha estat el més reticent a fer aquest pas per por a la pèrdua de pes del territori davant 'l'enorme poder' del galerisme de Barcelona. Una conversa amb el president del gremi, Albert Gran, on ha mostrat voluntat descentralitzadora, l'ha convençut de fer el pas i tornar a associar-s'hi 22 anys després d'abandonar-lo.

Canals ha explicat que té el suport d'alguns membres de la la junta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i del president per aportar la seva experiència. En aquest sentit, Canals ha dit que vol aportar els seus coneixements després de més de 40 anys dins del món de l'art i ha demanat poder-ho fer en l'àmbit de les relacions públiques.

Josep Canals

El que he demanat és poder estar dins d'una secretaria de relacions públiques, que crec que és el que li falta a un gremi d'aquesta categoria.


L'associació dissolta va néixer al 1992 com una escissió del gremi i actualment estava formada per la galeria Antoni Pinyol, de Reus; l'Espai G d'Art, de Terrassa; la Joan Planellas, de Tossa de Mar; l'Espai Cavallers, de Lleida: l'Arcadi Calzada, d'Olot; i la Marges U, de Cadaqués, a més de la galeria santcugatenca.

Amb aquests moviments, queden a Catalunya dues associacions de galeristes. Són Art Barcelona, formada per galeries de la capital del país, i el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, repartides pel territori. (art) Catalunya era l'única associació de galeristes d'art contemporani del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.