Sant Cugat recorda el martiri del co-patró de la ciutat


  • Comparteix:

Moment de la cloenda de l'acte

Moment de la cloenda de l'acte

La ciutat ha rememorat el martiri de Sant Cugat aquest diumenge amb la Festivitat de Sant Cugat, que ha arrencat amb una missa de commemoració al Claustre del Monestir. Després de l'acte litúrgic, l'Esbart Sant Martí de Barcelona ha ofert el ball de la moixiganga amb una representació plàstica de la Passió de Jesús.

La celebració ha començat a les set de la tarda amb una missa al Claustre del Monestir presidida pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses. El rector de la parròquia de Sant Pere Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha destacat que aquest acte és important per la ciutat, ja que dóna testimoni de la fe en l'actualitat i rememora la figura de Sant Cugat.

Mossèn Blai Blanquer

Primer, que la fe que tenim ha estat transmesa al preu que sigui; del màrtir Cugat en recordem poc però sabem que és un dels primers màrtirs. També volem donar raó de la nostra esperança en el temps actual. El món en el que vivim necessita que algú doni testimoni de la seva fe, que no és un acte senzill.


L'Esbart Sant Martí ha vestit de teatre la commemoració del màrtir santcugatenc amb una representació de la Passió de Jesucrist. En acabar l'acte litúrgic, s'ha beneït la relíquia de Sant Cugat.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.