La Casa-Museu de Cal Gerrer s'inaugurarà durant la tardor


Temes relacionats

Frederic Cabanas: 'Marylin Monroe ha estat un mite i encara ho segueix sent' ( 8/ago/13)

La Casa-Museu de Cal Gerrer retarda la seva obertura a l'estiu del 2014 (31/jul/13)

El futur museu de Cal Gerrer, vist des de dintre en la seva recta final (19/set/12)


  • Comparteix:

La Casa-Museu de Cal Gerrer obrirà les seves portes durant l'octubre o el novembre, segons ha anunciat el seu impulsor, l'artista i col·leccionista Frederic Cabanas, a Cugat.cat. Ubicat a la plaça d'Octavià, l'emplaçament tindrà unes sales destinades a exposicions temporals, un espai sobre la professió dels terrissaires, una planta en memòria dels diferents membres de la família Cabanas i una sala sobre l'actriu nord-americana Marilyn Monroe.

Deu anys després d'idear aquest projecte, Frederic Cabanas veurà inaugurat l'espai durant la tardor, segons les seves estimacions. L'objectiu és que l'edifici de Cal Gerrer es converteixi en un nou museu de la ciutat, però en aquest cas privat. Això sí, la idea és poder cobrar l'entrada a un preu 'mòdic'.

Les seccions del futur museu es dividiran per plantes. Així, al soterrani hi haurà la part dedicada a la professió dels terrissaires, mentre que a la planta baixa hi haurà l'entrada i una part de botiga amb records de l'edifici però també de la ciutat. Al primer pis, conegut com l'espai del cònsul, hi haurà diverses sales destinades a exposicions temporals i projeccions audiovisuals.

També hi haurà una zona en record a l'actriu nord-americana Marilyn Monroe, amb alguns objectes personals seus, imatges i una col·lecció de 3.000 volums que parlen sobre aquest mite del cinema. La part de les golfes, la més gran, es destinarà a l'obra fotogràfica i pictòrica dels tres germans Cabanas Aribau, en Joan, en Francesc i en Miquel. El fill d'aquest últim, en Frederic, ha explicat que l'origen d'aquest projecte ve del fet que va rebre com a herència la casa i l'obra pictòria del seu pare.

Frederic Cabanas

L'herència ha estat fonamental per dur a terme aquest projecte. Tant la casa com l'obra del meu pare tenen connotacions artístiques.


Cabanas ha explicat que ja porta molts anys preparant aquesta casa-museu, i creu que estarà llesta per obrir les seves portes a l'octubre o novembre en cas que segueixi el calendari previst.

Frederic Cabanas

El projecte està pensat per a aquest any. El 2014 és una data significativa.


Tot i així, Cabanas ha puntualitzat que l'obertura es farà sempre i quan l'espai estigui a punt per lluir. La Casa-Museu de Cal Gerrer és un edifici premodernista ubicat a la plaça d'Octavià, a la cantonada amb el carrer de Sant Medir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.