Conesa sobre Diogène: 'Era personalitat, estil, classe i cor fins al darrer moment'


Temes relacionats

Mor Mercè Diogène, la dama del gravat, la pintura i el tapís (21/ago/14)

Valldoreix farà un reconeixement pòstum a Mercè Diogène (21/ago/14)

Llibertat, perseverança i entrega: parla l'entorn de Diogène (21/ago/14)


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha lloat aquest dimarts la figura de la difunta artista Mercè Diogène, a qui la ciutat havia retut un ampli homenatge recentment amb diverses exposicions arreu del municipi. Mercè Conesa ha destacat 'la seva personalitat, estil, classe i cor fins al darrer moment'. Des del 30 de juny el vestíbul de l'ajuntament llueix la peça de Diogène 'Vibracions', el tapís contemporani més gran d'Europa, que aquest dimarts incorpora un crespó negre.

Un crespó negre s'ha col·locat aquest dimarts al tapís 'Vibracions' de Mercè Diogène, instal·lat al vestíbul de l'edifici consistorial. L'alcalde accidental, Pere Casajoana, ha destacat l'arrelament de l'artista a la ciutat i la seva contribució artística.

Pere Casajoana

Ha sigut una de les figures cabdals a l'Escola Catalana del Tapís. Destaco el seu arrelament a Sant Cugat i Valldoreix.


El tapís 'Vibracions' és propietat de Catalunya Ràdio, que l'ha cedit per temps indefinit a la ciutat de l'artista. La història d'aquest tapís està vinculada al naixement de l'emissora nacional que el va encarregar a l'artista el 1985 per a les seves noves instal·lacions. En ell, Mercè Diogène ofereix una representació abstracte i simbòlica de les ones de ràdio que va culminar amb una de les peces més grans teixides a la Casa Aymat, tal com explicava en l'acte inaugural l'adjunta de direcció de Catalunya Ràdio, Rosa Oliva.

Rosa Oliva

L'objectiu era que ella reflectís com les ones de l'obra demostren que la seva grandiositat pot arribar a la població.


Es van necessitar quatre mesos d'elaboració amb el treball diari de quatre persones al matí i tres a la tarda per completar l'obra. 'Vibracions' mesura 11 metres per gairebé quatre d'amplada. De fet, les seves grans dimensions van obligar a instal·lar el tapís amb una gran grua al vestíbul del consistori i és la primera vegada que s'exposa completament estirat.

El tapís ja es va poder veure a Sant Cugat en la mostra retrospectiva sobre la seva autora. Ara, però, llueix de manera indefinida al vestíbul de l'ajuntament i aquest dimarts amb un crespó negre. Diogène va donar a Sant Cugat un dels seus quadres, una representació de la Casa Batlló.

Aquest dimarts, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat 'l'aportació inestimable de Mercè Diogène a la projecció de les arts visuals catalanes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.